Sancar: HDP’ye yönelik saldırılar tüm bölgeyi etkiyor

Sancar: HDP’ye yönelik saldırılar tüm bölgeyi etkiyor
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’ye yönelik saldırıların sadece HDP’yi etkilemediğini söyleyerek saldırıların tüm Türkiye’yi ve bölgeyi etkilediğini ifade etti.

Partisinin meclis toplantısında konuşan Mithat Sancar, İktidarın ülkeyi faşizme götürdüğü ve faşizmi kurumsallaştırmak için her yolu denediğini söyledi.

“HDP Parti Meclisi, Eş Genel Başkan Mithat Sancar başkanlığında toplandı. Pandemi nedeniyle online olarak gerçekleşen toplantıda siyasal gelişmeler ve 2021 yılı çalışmaları ele alındı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın sağlık sorunları nedeniyle katılmadığı toplantının açılış konuşmasını yapan Sancar, şunları söyledi:

HDP’ye yönelik saldırılar sadece HDP’yi hedef almıyor. Tam tersine bütün Türkiye toplumunun, bütün Türkiye halklarının meselesidir. Sadece Türkiye haklarını da ilgilendirmiyor, bölgeyi de derinden etkiliyor. İktidar bu ülkeyi adım adım faşizme götürüyor, faşizmi kurumsallaştırmak için her yolu deniyor ama karşısında bir direnç olduğunu biliyor ve bu direncin kaynağının yine HDP olduğunun farkında. O nedenle HDP’yi devre dışı bırakmak için her yolu deniyor ama başaramıyor. Başaramayacak da.

İktidarın başvurmayacağı hukuksuzluk yoktur

Yılın son hamlesi 6-8 Ekim protestolarının davasıydı. İddianame apar topar hazırlandı ve mahkemeye sunuldu. Mahkeme de bu iddianameyi kabul etti. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda 2014 yılı MYK’mıza yönelik bir operasyon da gerçekleşti. Çok sayıda yoldaşımız, arkadaşımız gözaltına alındı, tutuklandı. 6-8 Ekim olayları başlığı altında hazırlanan bu süreci çok dikkatle izlememiz lazım. Bu rejimin, bu iktidarın başvurmayacağı hukuksuzluk, denemeyeceği bir zorbalık yoktur. Ama bunların da bir siyasal amacı ve bir siyasal hedefi vardır. Bu siyasal hedefi iyi görmemiz gerekiyor. Bu siyasal hedefe göre de hazırlıklarımızı sağlam bir şekilde yürütmemiz gerekiyor.

Kadın kuruluşlarını da hedefe koydular

Biz de ısrarla söylüyoruz 6-8 Ekim olaylarında ne yaşandıysa bunların başlıca sorumlusu AKP’dir. AKP kendisinin sorumlu olduğu bir dönemden bizi yargılayarak kendisini aklamaya çalışıyor. Ama başaramayacak. Çünkü bizde de Dimitrovlar var. Orada yargılanan bütün arkadaşlarımızı, HDP’yi merkeze aldılar. HDK’yi de, DTK’yi de, DBP’yi de, kadın kuruluşlarını da hedefe koydular. Başka yerlere de genişlettiler davayı, kendi inandırıcılıklarının ortadan kaldırdıklarının farkında değiller. Ama burada hedefin HDP ve HDP ile siyaset yürüten kurumlar olduğunu biliyoruz. Bu kurumları çökertme planları olduğunu da biliyoruz.

HDP yoluna devam edecektir

Kapatma tartışmaları var. Bunun ciddiye alınacak bir tarafı yok. Bu konuda kimsenin en ufak bir tereddütü olmasın, zaten sizlerin yoldaşlarımızın halkımızın tereddüdü olmadığını biliyoruz. Türkiye halkları da en ufak bir şüphe duymasınlar. HDP yoluna devam edecektir. Faşizmin kurumsallaşması yönündeki hamleleri tek tek boşa çıkaracaktır. Demokrasi güçlerini kararlı mücadelesi ile bir araya getirmeyi başaracaktır. Uzak olmayan bir zamanda, hatta yakın bir zamanda bu gidişatı durduracak ve gerekli demokratik dönüşümün sağlanması için de en etkili rolü oynayacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.