Şanlıurfa doğurganlıkta dünyayı solladı

Şanlıurfa doğurganlıkta dünyayı solladı
Türkiye'nin en doğurgan kenti, dünyadaki kadın başına düşen çocuk ortalamasını yaklaşık ikiye katlamış durumda. Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçicek, "Yoğun nüfus artışına sahip şehrimizde yıllık doğum oranı 60 binin üzerinde" dedi.

ŞANLIURFA -  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'de kadın başına düşen çocuk sayısı 2013'te 2,07 oldu. Bir kadının doğurgan olduğu dönem (15-49 yaş grubu) boyunca doğurabileceği ortalama çocuk sayısını ifade eden toplam doğurganlık hızı, Şanlıurfa'da ise geçen yıl 4,39 olarak gerçekleşti. Şanlıurfa bu rakamla, doğurganlıkta liderliği elinde bulunduruyor.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu 2010-2015 dönemi tahmininde dünyadaki kadın başına düşen ortalama çocuk sayısı 2,5 olarak açıklanıyor. Bu verilere bakıldığında Şanlıurfa, dünyadaki kadın başına düşen çocuk ortalamasını yaklaşık ikiye katlamış durumda. 

"Çözüm yollarına ihtiyaç var"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Eyüp Sabri Şeyhanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinde günde 70 bebeğin dünyaya geldiğini vurguladı. Geçen yıl ise 24 bin doğum gerçekleştiğini ifade eden Şeyhanlı, kentteki doğum hızının önlenmesine ilişkin farklı çözüm yollarına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.  Şanlıurfa

"Hastanemiz yetersiz kalıyor"

Çocuk Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek de her yıl ortalama 120 bin bebeği tedavi ettiklerini söyledi. Özellikle kışın 355 yatak kapasiteli hastanelerinin yetersiz kaldığını anlatan Güzelçiçek, ''Yoğun nüfus artışına sahip şehrimizde yıllık doğum oranı 60 binin üzerinde. Kent nüfusunun yüzde 49'u çocuklardan oluşuyor. Bu oran ise yaklaşık 850 bin kişiye tekabül ediyor. Şehirdeki tek çocuk hastanesi ise söz konusu bu nüfusa hizmet veriyor" diye konuştu. (aa) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.