Şanlıurfa OSB’de Skandal...

Şanlıurfa OSB’de Skandal...
Şanlıurfa OSB’den (Organize Sanayi Bölgesi) pis kokular yükseliyor.

DEPSAŞ’ın, OSB’den alacağı elektrik bedeli 25 milyon lirayı aşarken, bu paranın önemli bir kısmının sanayici ve işadamlarından toplandığı halde, borcun halen ödenmediği belirlendi. OSB’deki skandal bununla da kalmadı. Sanayi bölgesine öncekinden yüzde 100’e yakın daha yüksek bir komisyon bedeli ile Başkan Yunus Emre Aksu’nun memleketi olan Kayseri’deki bir şirketten elektrik alınması için anlaşma yapıldığı ortaya çıktı. Bu uygulamalar ile Şanlıurfalı sanayici ve işadamları iki kez mağdur edildi.

Şanlıurfalı Sanayici ve işadamlarının, Müdürü dahi bu kentten olmayan OSB yönetimindeki bazı kişilerin yanlış, taraflı ve yönlendirmeleri nedeniyle ciddi biçimde zarara uğratıldıkları ortaya çıktı. Bilindiği üzere OSB’ler, elektrik dağıtım şirketleri gibi satın aldıkları elektrik enerjisini kurdukları şebeke üzerinden üyelerine dağıtarak satma ve bedelini toplama yetkisine sahip bulunuyor. Şanlıurfa OSB de yaptığı anlaşma gereği bölgedeki enerji şirketi DEPSAŞ’tan elektrik alıyordu. Ancak OSB, DEPSAŞ’a olan elektrik borcunu ödemedi ve organize sanayi bölgesinin şirkete olan elektrik borcu 25 milyon lirayı aştı. Üstelik OSB Müdürlüğünün, burada işyeri işyeri olan sanayici ve işadamlarından söz konusu elektrik bedelinin büyük bir kısmını toplandığı, hatta borcunu ödemedi diye bazı sanayi kuruluşlarının elektriklerini kestirdiği öğrenildi. Ancak OSB’de bulunan birçok sanayici ve işadamı elektrik borçlarını ödediklerini bildirmelerine rağmen toplanan paralar ana satıcı konumundaki DEPSAŞ’a yatırılmadı.

-Toplanan Ama Yatırılmayan Paradan Üyeler Haberdar mı ?-

OSB Müdürlüğü’nün, sanayici ve işadamlarından kullandıkları elektriğin bedelini toplamasına rağmen neden yasal süresi çoktan geçmiş olmasına rağmen DEPSAŞ’a yatırmadığı, en önemlisi de gerek üyelerin, gerekse yönetimdeki diğer kişilerin bu durumdan haberdar olup olmadığı merak konusu oldu.

25 milyon lirayı aşan elektrik borcunun ödenmemesi üzerine  DEPSAŞ da ödenmeyen alacağını tahsil edebilmek için hukuki süreç başlattı ve icra takibine gitti. Bu kez de OSB yöneticilerinden bazıları üyelerden toplanan elektrik paralarının yatırılmadığı konusu ortaya çıkmasın diye DEPSAŞ’ın icra takibine gitmesini öne çıkardı ve bu şirketi hedef tahtasına oturtarak dikkatleri buraya yoğunlaştırdı.

-Yüzde 100 Daha Yüksek Fiyatla Sözleşme İmzaladılar-

Şanlıurfalı sanayici ve işadamlarını mağdur eden bazı OSB yöneticilerinin marifetleri bununla da sınırlı kalmadı. Bazı yöneticilerin çabaları ve yönlendirmeleri sonucunda, daha DEPSAŞ'a elektrik borcunu ödemeyen Şanlıurfa OSB’nin, Müdür Aksu’nun da memleketi olan Kayseri’deki bir şirket ile üstelik yüzde 100’e yakın daha yüksek bir komisyon ile elektrik alım anlaşması imzalandığı belirlendi.

Alınan bilgilere göre, yapılan yeni anlaşma sonucunda Şanlıurfa OSB’deki sanayici ve iş adamları eskisinden yüzde 100 daha pahalıya elektrik alacaklar. Böylece Ağır ekonomik koşullara rağmen ayakta kalmaya çalışan Şanlıurfalı sanayici ve işadamlarına ödedikleri elektrik bedelinin ödenmemesinin ardından ikinci bir darbe vurulmuş oldu.

-İl Valisi ve Vekiller Bu Duruma Ne Diyecek ?

 

OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmekte olan ve kendisi de bölge insanı olan İl Valisi Abdullah Erin’in tutumu merak ediliyor. Göreve başladığı günden bu yana Şanlıurfa’nın sanayide de kalkınabilmesi için çaba sarf eden, halkın büyük sevgisi ve saygısını kazanan Vali Erin’in OSB’de yaşanan bu duruma el koyması ve yaşananları detaylı bir şekilde araştırarak Şanlıurfalı sanayici ve işadamlarının lehine bir çözüm yolu bulması bekleniyor.

Yine her fırsatta Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalıların menfaatlerini gözettiklerini açıklayan Milletvekilleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Eşref Fakıbaba’nın bu konudaki görüşleri merak ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.