Şanlıurfa'da ücretli AVM otoparkına tepki

Şanlıurfa'da ücretli AVM otoparkına tepki
Şanlıurfa Sivil İnisiyatif Platformu üyeleri, kent merkezindeki bir AVM'nin müşterilerinden otopark ücreti talep edilmesine tepki gösterdi.

 

 

Platform üyeleri, şehir merkezindeki Ali Şelli Parkında bir araya gelerek, Abide Kavşağında bulunan bir AVM'nin keyfi otopark uygulaması yaptığını öne sürdü.

Platform adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan İbrahim Şahin, AVM'lere tüketicilerin kendi aracıyla gelmesinin ve aldıklarını kendi aracıyla taşımasının en doğal hakkı olduğunu söyledi.

AVM önündeki otoparktan ücret talep edilmesinin yasalara aykırı olduğunu savunan Şahin, şunları kaydetti: "Danıştay 8. Dairesince yapılan temyiz incelemesi sonucunda AVM'lere gelen tüketicilerin alışveriş amacıya geldiği, bu kişilerin binayı kullanan kişiler kapsamında değerlendirilmesi gerekiyor. Bu tür yerlerdeki otoparkların binayı kullanan kişileri kapsaması gerekiyor. Otopark hizmetinin sunulması ticari bir durum değil, tüketicilere verilen sosyal bir hizmet ve yasal haktır. Başta AVM yatırımcıları olmak üzere herkes, bu yasal hakkımıza saygı duymalı ve tüketicilerin bu hakkını engellememelidir. 3 saat ücretsiz olan otopark için ücret isteğine karşı çıkınız. Ödemek zorunda bırakılıyorsanız, otopark giriş ve ödeme fişinin örneğinin fotoğraflarını çekiniz. Bu haksızlıklarla ilgili başlattığımız mücadelemizi sürdüreceğiz."

Şahin ve beraberindekiler açıklamanın ardından yetkililerden konuyla ilgili yaşanan sıkıntıyı gidermelerini beklediklerini dile getirdi. (AA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.