Sarıgül’ün koruması gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Sarıgül ailesine yönelik kara para aklama soruşturması kapsamında, Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün koruması Ömer D. gözaltına alındı.
TİGRİS HABER - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sarıgül ailesine yönelik yürütülen kara para aklama soruşturmasında yeni bir gözaltı işlemi gerçekleştirildi. Yeni Parti Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün koruması Ömer D. gözaltına alındı.
SORUŞTURMANIN GEÇMİŞİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Alman vatandaşları K.P. ve M.B’nin yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarda paranın aklandığı iddiası üzerine soruşturma başlatmıştı.
Başsavcılığın açıklamasında müştekilerin 80 milyon avroluk sözleşme, 100 milyon avroluk havale, 1 milyar avroluk fonun kredi yoluyla yurt dışına çıkarılması vaadi ve 1,5 milyon avroluk tekne satışıyla ilgili iddiaları yer almıştı.
Müştekilerin, konuya ilişkin bilgi ve belgeleri gazeteci Murat Ağırel’e ilettikleri, belgelerin ilgili kişilere aktarılmasının ardından tehdit edildiklerini öne sürdükleri de belirtilmişti.
ÇOK SAYIDA KİŞİ TUTUKLANDI
Soruşturma kapsamında Ömer Sarıgül, Kotil, Aslanbaş, Artuner ve Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alınmıştı. Soruşturmanın devamında Caner Baş, Cihan Durak, Zekai Erdem, Cihat Salman, Selim Daşdemir, Özgür Bölükbaşı, Bayram Özata, Cemil Vasken Barın, Zekeriya Yasemin, Mehmet Ali Aslan, Sadullah Ergün ve Uğur Kurtulan da yakalanmıştı.
Şüphelilerden Cemil Vasken Barın ile Uğur Kurtulan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, diğer 15 şüpheli tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emir Sarıgül de dün tutuklanmıştı.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.