Sati Mahallesi’nin yol çilesi!

Sati Mahallesi’nin yol çilesi!
“Kırsal mahallelere güvenli ve konforlu yollar” mottosuyla hareket eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesine bağlı kırsal Sati Mahallesi’nin yolunu unuttu.

TİGRİS HABER-33 kırsal mahallenin ulaşımının sağlandığı 11 kilometrelik Sati Grup yolunun 1 yıldan bu yana yapılmaması mahallelinin tepkisine neden oldu. Sati Mahallesi sakinlerinden Emin Arslan, Belediyenin mahallelerinin yolunu yapmadığının altını çizerek, 33 mahallenin mağdur edildiğini söyledi.

TİGRİS HABER- (ÖZEL)- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hizmet alanı içerisinde yer alan Sur ilçesine bağlı kırsal Sati Mahallesi ile 33 Mahallenin ulaşımının sağlandığı Sati Grup yolu 1 yıldan bu yana onarım bekliyor. Mahalle sakinleri duruma tepki göstererek, mağduriyetlerini dile getirdi.

sati-koyu-2.jpeg

Yıllardır ‘Kırsal mahallelere güvenli ve Konforlu yollar’ ilkesiyle hareket eden kayyım yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, kırsal Sati Mahallesi’nin 11 kilometrelik yolunu 1 yıldır yapmıyor. 33 köyün kullandığı Sati Grup Yolunun durumu içler acısı. Köstebek yuvasına dönen yolu kullanan araçlarda arızalar meydana geliyor.

Yaklaşık 1 yıl önce yolun yapılması için mahalleye gelen ekiplerinin yoldaki asfaltı sökerek, toprak döküp gittiğini ifade eden Sati Mahallesi sakinlerinden Mehmet emin Arslan, o gündün bu yana tüm başvurularının sonuçsuz kaldığını söyledi.

sati-koyu-1.jpeg

Mahallelerinde, sağlık ocağı, bir lise, 4 ilköğretim ve 2 kuran Kursu’nun olduğunu hatırlatan Arslan, okul ve Kuran kursu servis araçları yolun bozuk olmasından dolayı mahallelere gelmek istemediğini belirtti.

Arslan, Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca başvurmalarına rağmen yollarının yapılmadığını bu yüzden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, “33 mahalle sakini olarak mağduruz. Çok zor durumdayız ve mağduruz. Yolumuzun biran önce onarılmasını bekliyoruz. Kış şartları ağırlaşmadan yolumuzun onarılması en büyük dileğimizdir. Aksi takdirde mağduriyetimiz artacaktır” diye konuştu. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.