"Savaş Ay'ın sayesinde okuyoruz, vefat ettiği için çok üzüntülüyüz"

"Savaş Ay'ın sayesinde okuyoruz, vefat ettiği için çok üzüntülüyüz"
Gazeteci-yazar Savaş Ay'ın öncülüğünde Diyarbakır'da 16 yıl önce yürütülen kampanya sayesinde yaptırılan okulun öğrencileri ve öğretmenleri onu unutmadı.

Önceki gün önce yaşamını yitiren Savaş Ay'ın 1997 yılında öncülüğünü yaptığı "Beyaz Tebeşir Kampanyası" sayesinde Bağlar ilçesine yaptırılan 14 derslikli okuldaki öğrenci ve öğretmenler,  Ay'ın vefatı nedeniyle büyük üzüntü yaşıyor. Okul yönetimi, Savaş Ay ile ilgili öğrenciler arasında şiir ve kompozisyon yarışması düzenlerken, öğrenciler de okul panosuna Ay'ın fotoğrafı ve yaşamı ile vefatından duydukları üzüntüyü içeren yazılar astı

Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Aslan Özdemir ,1997 yılında ilkokul olarak hizmet vermesi  için açılan okula  "Beyaz Tebeşir İlkokulu" adı verildiğini belirterek, aynı alanda daha sonra yeni ve büyük bir ilkokul binası yapılınca bu okulun o binaya taşındığını söyledi.

 

Mevcut binanın da Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Bu Savaş Ay'ın himmet ve gayreti ile yapılan bir okuldur. O dönem Diyarbakır'da büyük bir okul açığı vardı. Bu nedenle bu okul hiç bir zaman unutulmayacak bir eserdir. Savaş Ay'ı rahmetle anıyoruz, onu kalbimizde yaşatacağız. 14 derslikli okulda 343 öğrenci eğitim görüyor. Rahmetlinin katkısıyla yapıldığı için onu vefatı nedeniyle kompozisyon ve şiir yarışması düzenledik. Yarışma sonucunda derece giren öğrencileri ödüllendireceğiz."

- "Onun sayesinde bu okulda okuyoruz"

10. sınıf öğrencisi Büşra Selda Adıyaman, Savaş Ay'ın öncülüğünde başlatılan kampanya sayesinde eğitim öğretim gördükleri okulun yapıldığını hatırlatarak, "Onun sayesinde bu okulda okuyoruz. Vefat ettiği için çok üzüntülüyüz. Onun için şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi" dedi.

9. sınıf öğrencisi Rojda Çınar da Savaş Ay'ın vefatı nedeniyle okul panosuna duydukları üzüntüyü dile getiren yazı astıklarını vurgulayarak, "O olmasaydı bu okul yapılmazdı. Onu televizyondan izlemiştim. Allah yakınlarına sabır versin, vefatına çok üzüldük" diye konuştu.

 

(aa)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.