Savaş gibi bayram; bilanço: 113 ölü, 624 yaralı

Savaş gibi bayram; bilanço: 113 ölü, 624 yaralı
Kurban Bayram'ındaki 9 günlük tatilde trafik kazalarıyla yollar yine kan gölüne döndü. Tatil henüz bitmeden, 8 günde meydana gelen kazalarda 113 kişi öldü, 624 kişi yaralandı.

Kurban Bayramı tatilnde 8 günde meydana gelen kazalarda 113 kişi öldü, 624 kişi yaralandı. Bayramı yakınlarının yanında geçirmek isteyenler 11 Ekim cuma akşamından itibaren başta İstanbul olmak üzere binlerce araçla yollara düştü. Şehirlerarası yollarda yer yer trafiğin kilitlenmesiyle sürücüleri bezdiren çileli yolculuk, dünden itibaren de dönüş yolunda tekrarlandı. Şehirlerarası yollarda polis ve jandarmanın sürücülere yaptığı uyarılara rağmen meydana gelen kazalar, bir çok ailenin bayramını zehir etti. Gidecekleri yere çabuk ulaşmak için aşırı hız yapan, ya da yorgun ve uzun süre araç kullanarak dikkatleri dağılan sürücülerin neden olduğu yurt genelinde kazaların sayısı 200'ü buldu.

Tatilin ilk 8 gününde en fazla ölümlü kazalar, 32 kişinin yaşamını yitirdiği Kurban Bayramı'nın ikinci günü oldu ve bu kazalarda 79 kişi de yaralandı. En az ölümlü kaza ise arife gönü olan 14 Ekim pazartesi günü oldu.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.