Savcı avukat Nurcan Kaya için 5 yıl ceza istedi

Savcı avukat Nurcan Kaya için 5 yıl ceza istedi
Diyarbakır Barosu üyesi ve insan hakları savuncusu Nurcan Kaya’nın yargılandığı davada savcı ceza istedi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır Barosu üyesi ve insan hakları savunucusu Nurcan Kaya hakkında Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek  ‘zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla açılan dava Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kaya’nın katılmadığı duruşmaya avukatı Erselan Aktan katıldı.

'Araplar direniyor'

Kimlik tespitinin ardan mahkeme heyeti ilk sözü iddia makanına verdi. Duruşma savcısı, davaya ilişkin tevsii tahkikat taleplerinin olmadığını belirterek, esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu söyledi. Savcı, esas hakkındaki mütalaada, Kaya’nın kullandığı sosyal medya hesabı aracılığıyla  “Kobane’de yalnızca Kürtler değil, orada yaşayan bütün halklar direniyor. Demokratik Araplar da direniyor, şehitler verdiler maalesef” Şeklinde paylaşım yaptığı hatırlatıldı.

Savcı ceza istedi

Kaya’nın herkese açık bir şekilde yaptığı bu paylaşımla PKK, KCK ve YPG silahlı örgütünün cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterdiği, övdüğü ve bu yöntemlere başvurmayı teşvik edici nitelikte olduğu ileri sürülerek Kaya’nın basın ve yayın yoluyla “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” suçundan cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca Kaya hakkında TCK’nin 53 maddesinde yer alan seçme, seçilme, velayet hakkı kısıtlanmasına ilişkin hükümlerinde uygulanmasını talep etti.

Mahkeme başkanı duruşmayı erteledi

Esas hakkındaki mütalaaya karşı söz alan avukat Erselan Aktan ise müvekkilinin cezalandırılması istemiyle hazırlanan mütalaayı kabul etmediklerini ifade ederek, mütalaaya karşı esas hakkındaki savunmaları için süre verilmesini talep etti.

 Mahkeme heyeti, Kaya’nın avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için bir sonraki celseye kadar süre vererek, davayı 27 Eylül tarihine erteledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.