Savcıdan skandal talimat!

Savcıdan skandal talimat!
Savcı Çermik İlçesi’nde 14 öğretmeni gözaltına aldırdı.

Tigris Haber - Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’nde yaşanan halı saha olayında, bir savcının 14 öğretmeni gözaltına aldırması büyük tepkilere neden oldu. Milli Eğitim Bakan yardımcısı Mustafa Safran,  "Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir " dedi.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam yaşanan olayda öğretmenlerin halı saha maçı 9 ila 10 saatleri arasında, savcının maçı ise 10 ila 11 saatleri arasındaydı. Ancak 22.00 ile 23.00 arasında maçları olan Savcılar öğretmenlerin maç saatinde halı sahaya girdi. Duruma tepki gösteren öğretmenler, “21.00 bizim maç saatimiz, saatiniz gelince oynarsınız” şeklinde uyarıda bulundu. Buna rağmen Savcı halı sahaya girince halı saha yetkilileri devreye girdi ve öğretmenleri keyfi olarak sahadan çıkardı.

Öğretmenler duruma itiraz edince Savcı durumu Emniyete bildirdi. Polis, hala sahada top oynayan 14 öğretmeni gözaltına aldı. Emniyete götürülen öğretmenler yaklaşık bir saatlik gözaltı işleminin ardından serbest bırakıldı.

MEB tepki gösterdi

Olayı duyan Milli Eğitim bakan yardımcısı Mustafa Safran ve Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel müdürü Hamza Aydoğdu büyük tepki gösterdi. Açıklamada, “Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.