Savunmada 'BDP'ye komplo yapıldı' çıkışı

Savunmada 'BDP'ye komplo yapıldı' çıkışı
"KCK" İstanbul ana davasının savunma yapan tutsak Kürt siyasetçi BDP Fatih eski İlçe Başkanı Abdülkadir Akdağ, iddianamede asılsız birçok iddia ile BDP'nin suçlandığına dikkat çekerek, "BDP'ye komplo yapıldı" dedi.

91'i tutuklu 205 Kürt siyasetçi ve insan hakları aktivistinin yargılandığı "KCK" İstanbul ana davasının 8'nci duruşması altıncı günde Kürt siyasetçilerin savunmaları ile devam ediyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savunmasına devam eden BDP Fatih eski İlçe Başkanı Abdülkadir Akdağ, iddianameye ilişkin savcı ve polislerin asılsız delillerle suçlama yarattıklarını söyledi. İddianamede BDP İstanbul İl Örgütü binasında düzenlendiği ve KCK'ye ait olduğu iddia edilen toplantılara ilişkin savunma yapan Akdağ, "Dosyamda toplantıların 15 dakika içinde gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bir toplantı nasıl 10-15 dakika içinde gerçekleştirilir, karara bağlanır ve bitirilir. Katılmadığım birçok toplantıya da katıldığım söyleniyor. Toplantıların da KCK ile ilgisi yoktur. BDP'yi ilgilendiren toplantılar yapılmıştır. Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

'KCK üst düzey yöneticisi kim vardı!'

Savunmasında, BDP tarafından 2011 yılında kurulan "demokratik çözüm çadırlarına" polisler taraf yapılan müdahale sırasından el konulan malzemeleri almak içim İstanbul Emniyeti'ne gittiğini belirten Akdağ, "Emniyete gidip, sandalyelerin bize verilmesini istedim. Emniyet müdürü, 'Bunu da gözaltına alın' dedi. Beni iki saat alıkoydular ama ne ifadem alındı ne de dava açıldı. Şimdi ise, bu dosyada önüme çıktı. Ben bunlara hiçbir anlam veremedim" dedi. Akdağ'ın savunmasının ardından Akdağ hakkındaki delillerin ikamesine geçildi. Delil ikamesi sırasında Akdağ'a BDP İlçe Başkanlığı görevini yürütürken BDP'de katıldığı toplantılara ilişkin mahkeme heyeti tarafından sorular yöneltildi. Mahkeme Başkanı Ali Alçık'ın "KCK TM üst düzey yöneticilerinin de olduğu iddia edilen toplantıya katıldığınız iddia ediliyor. Bu toplantıya katıldınız mı?" sorusuna Akdağ, "KCK üst düzey yöneticileri deniliyor ama o toplantılara katılanların hepsi BDP yöneticileridir, başkanlarıdır. KCK üst düzey yöneticisi kim vardı? Bu nereden çıkartılıyor anlamadım" yanıtını verdi. İddianamede asılsız birçok iddia ile BDP'nin suçlandığına dikkat çeken Akdağ, "BDP'ye komplo yapıldı" dedi.

Duruşma, verilen öğle arasının ardından Akdağ'ın delil ikamesi ile devam edecek

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.