Savunması alınmadan cezaya çarptırıldı

Savunması alınmadan cezaya çarptırıldı
PSAKD Diyarbakır şube Başkanı Cafer Koluman’a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan dolayı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Tigris Haber- PSAKD Diyarbakır şube Başkanı Cafer Koluman’a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımdan dolayı 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi. Diyarbakır 9.Ağır Ceza Mahkemesi,  Koluman hakkında verdiği kararda hükmün açıklanmasını geriye bıraktı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Diyarbakır Şube Başkanı  Cafer Koluman, “örgüt propagandası” yapma suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 9.Ağır Ceza Mahkemesi’nin Koluman hakkında vermiş olduğu kararda hükmün açıklanması geri ye bırakıldı. Son duruşmaya Koluman’ın avukatları mazeret bildirmesine rağmen mahkeme heyeti mazeretleri ret etti.  Savunması alınmayan Koluman,  Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “örgüt propagandası” yapmaktan suçlu bulundu.

tutanak.jpg

Duruşma tutanağında Koluman’ın mazeret talebinin reddine ilişkin şu ifadelere yer verildi:

“Belirli gün ve saatte 3 celse açıldı. Gelen yok. Açık yargılamaya devam olundu. Sanık ve müdafilerine mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre verildiği görüldü. Dosya arasına sanık veya bir önceki celse duruşmaya giren müdafiler tarafından sunulmuş herhangi bir savunma dilekçesinin bulunmadığı görüldü. Sanık müdafilerinden avukat Gökhan Koluman tarafından mazeret dilekçesi sunulmuş olduğu görüldü. Okundu, dava dosyasına eklendi.

C.Savcısından soruldu: Mazeret hususunda taktir mahkemeye aittir, dedi.

G.D. : Her ne kadar sanık müdafilerinden Av. Gökhan Koluman mazeret dilekçesi göndermiş ise de bir önceki celse esas hakkındaki mütalaanın verildiği.

tutanak-2.jpg

Sanık ve müdafilerine esas hakkındaki savunmalarını sunmak için süre verildiği. Bu celseye kadar herhangi bir yazılı beyanın dosyaya ulaşmadığı, sanığın geçen celse birden fazla müdafi ile temsil edildiği, diğerlerinin herhangi bir mazeret sunmadıkları anlaşılmakta. Mazeret hususundaki taleplerin reddine oy birliğiyle karar verildi. Açıklandı. Açık yargılamaya devam olundu.”

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.