Sayar: “Hiçbir çatışma, savaş sonsuza kadar sürmez, sürmemeli”

Sayar: “Hiçbir çatışma, savaş sonsuza kadar sürmez, sürmemeli”
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen 20. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi bilgilendirme toplantısı çok sayıda kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, KOSGEB Diyarbakır Hizmet

Bilgilendirme toplantısında konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, bölge olarak olağanüstü bir süreçten geçildiğini belirterek şunları söyledi: “Yanı başımızda savaş manzaralarıyla karşı karşıya yaşıyoruz, böylesi bir ortamda ticari faaliyet yürütmek, ticareti konuşmak kolay olmuyor ve bazen gerçekten anlamını yitiriyor.”

Sayar: “Ekonomik faaliyetler yaşamın olmazsa olmaz bir parçasıdır”

Sayar sözlerini şöyle sürdürdü. “Ekonomik faaliyetler yaşamın bir parçasıdır, bir taraftan kaotik bir ortam yaşıyor olsak da, bir şekilde ekonomik alanda yaşam devam ediyor. Bizler de DTSO olarak toplumsal barışı öncelik alan çalışmalarımızın yanında, ekonomik faaliyetlerimizi de aynı kararlılıkla devam ettirmeye çalışıyoruz. Bugün açmış olduğumuz kurs da bunun göstergesidir”.

Bu sene 500 kişiye girişimcilik kursu vermeyi planlıyoruz…

Açmış olduğumuz kurs 2016 yılının ilk dönem kursudur, sene içinde minimum 500 sertifika vermeyi planlıyoruz. Girişimci başvurularını değerlendirirken Sur içindeki esnaftan gelen başvurulara da pozitif ayrımcılık yapılacaktır.

Sayar: “Hiçbir çatışma, savaş sonsuza kadar sürmez.”

Çatışma bittiğinde, kalkınma için ekonomik altyapının belli bir seviyede olmasının, toparlanmayı kolaylaştıracağını dile getiren Sayar, hiç kimseye fayda sağlamayan bu çatışma sürecinin sona ermesi için, sorunlarımızın diyalog çerçevesinde çözülmesi gerekliliğinin de elzem olduğunu dile getirdi.

Girişimci adaylarına önerilerini de ileten Sayar, kursiyerlerin belgelerini aldıktan sonra iş fikirlerini pratiğe dönüştürme noktasında cesaretli olmaları gerektiğini söyledi.  Ticaretin cesaret gerektiren bir alan olduğunu ve İyi bir planlama gerektirdiğini belirten Sayar, kursun herkes için hayırlı olmasını dileyerek KOSGEB yetkililerine de ortaklıkları ve emekleri için teşekkürlerini iletti. 

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.