Scooterlara 'Kask Zorunluluğu'

Scooterlara 'Kask Zorunluluğu'
Avusturya'da kullanımı desteklenen elektrikli scooter ve bisikletlere yönelik uzmanların yaralanmaları önlemek amacıyla kask zorunluluğu gündeme geldi.

TİGRİS HABER - Ülkede son 10 yılda kullanımı ciddi oranda artan ve sosyal yaşamın parçası haline gelen elektrikli scooter ve bisikletlerin yerel yönetimlerin yanı sıra Çevre, Ulaşım ve Teknoloji Bakanlığınca fosil yakıtlı araçların kullanımının azaltılması amacıyla desteklenmesi ve çeşitli teşviklerin verilmesi, bu mobil araçlara ilginin daha da artmasını sağladı.

Söz konusu araçların kullanımının artmasıyla, çeşitli seviyelerde trafik kazalarının yaşanması da kaçınılmaz oldu.

Elektrikli scooter ve bisikletlerin hukuki açıdan manuel bisikletlerle aynı kategoride değerlendirildiği ülkede, 12 yaş üstü manuel bisiklet kullanıcıları için olduğu gibi, trafiğin bu yeni paydaşını kullananlar için de kask takma zorunluluğu bulunmuyor.

KASK ZORUNLULUĞU 12 YAŞ ALTI İÇİN GEÇERLİ

Avusturya'da kask zorunluluğu, 12 yaş altındaki çocuklar ve saatte 25 kilometre hızın üzerine çıkabilen iki tekerli araç kullanıcıları için geçerli.

Kaza oranlarındaki artış üzerine Avusturya Sigorta Birliği ve Trafik Güvenliği Kurulu, geçen yıl bu araçlarla yapılan kazaların incelendiği çalışmayı kamuoyuyla paylaştı.

Çalışmada, 2022'de 3 bin 882 motosiklet kullanıcısının kaza yaptığı, bunlardan 55'inin hayatını kaybettiği belirtildi.

Elektronik bisiklet, scooter ve manuel bisiklet kullanan 10 bin 871 kişinin de kazalarda yaralandığı bildirilen çalışmada, kazaların büyük çoğunlukla öncelik kuralına uyulmaması, kırmızı ışıkta geçilmesi gibi ihlallerden kaynaklandığı ifade edildi. Kaynak: Halktv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.