Seçim için Avrupa'dan gelen heyete gözaltı

Seçim için Avrupa'dan gelen heyete gözaltı
Seçimleri izleyen heyette yer alan Rosset ve Colombo, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde gözaltına alındı.

Tigris Haber - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) daveti üzerine seçimi izlemek üzere bölgeye gelen Avrupa heyetinin engellendiği belirtildi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bulunan İtalyan heyette yer alan Sonia Helene Rosset ve Noemi Colombo'nun polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınan heyet üyeleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyet müdürlüğünde hakkında tutanak tutulan İtalyan heyet daha sonra serbest bırakıldı.

Kaymakamlıktan açıklama

Konuyla ilgili Hani Kaymakamlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Gözlemci olarak okula girmek isteyen 4 kişi sandık çevresinden uzaklaştırıldı” denildi.

 Diyarbakır'ın Hani ilçesinde gözlemci olduklarını iddia ederek okula girmek isteyen 2'si İtalyan 4 kişinin sandık çevresinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Hani Kaymakamlığından yapılan açıklamada, birtakım basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında Hani ilçesine İtalya'dan gelen gözlemci heyette yer aldığı söylenen kişilerin gözaltına alındığına dair iddiaların yer aldığı belirtilirken, “İlçede oy kullanılan bir okulda seçimlerde gözlemci oldukları iddiasıyla 2 İtalyan uyruklu kişi ile bir tercüman ve bir avukatın geldiği ifade edilen açıklamada, yapılan kontrollerde herhangi bir uluslararası gözlemci akreditasyonlarının bulunmadığı, ayrıca sandık alanında yer alacak kanunda sayılı kişilerden olmamaları nedenleriyle de 298 sayılı kanunun 81. ve 82. maddelerindeki düzenlemelere uygun olarak sandık çevresinden uzaklaştırıldıkları” aktarıldı.

Açıklamada, kimlik kontrollerinin ardından söz konusu kişilerin o bölgeden ayrıldığı belirtilerek, şöyle denildi: "Herhangi bir gözaltına alınma söz konusu değildir. Haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi gerekir." (Kaynak:MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.