Seçmeli derslerde son başvuru 19 Şubat

Seçmeli derslerde son başvuru 19 Şubat
Eğitim Bir-Sen ve Memur-sen Başkanı Yunus Memiş yazılı bir açıklama ile seçmeli derslerde başvurulara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Tigris Haber- Memiş, “İlkokul 4.sınıf öğrenci velileri, Ortaokul-lise öğrencileri ve kıymetli velileri; din, ahlâk ve değerler alanı seçmeli derslerin seçim süreci başladı. Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler, Kürtçe, Zazaca derslerini okul idarelerine başvurarak seçimlerinizi yapabilirsiniz” dedi.

Eğitim Bir-Sen ve Memur-sen, kentin işlek cadde ve sokaklarına 50 adet afiş asarak, din dersi seçiminde farkındalık oluşturmak istedi.

“Dersimi seçiyorum, dinimi ve dilimi öğreniyorum” başlığı altında “Din, dil, ahlak ve değerler alanı seçmeli derslerin” seçim sürecinin başladığını kentin değişik yerlerine astığı afişlerle duyuran Eğitim Bir-Sen ve Memur-sen Başkanı Yunus Memiş yazılı bir açıklama yaptı.

‘Okul idarelerine başvurarak seçimlerinizi yapabilirsiniz’

'' Dinimi ve Dilimi öğreniyorum. '' şiarıyla geleceği ve eğitimi önemsediklerini belirten Memiş, “‘Dersimi Seçiyorum, Dinimi ve Dilimi Öğreniyorum' “İlkokul 4.sınıf öğrenci velileri, Ortaokul-lise öğrencileri ve kıymetli velileri; din, ahlâk ve değerler alanı seçmeli derslerin seçim süreci başladı. Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler, Kürtçe, Zazaca derslerini okul idarelerine başvurarak seçimlerinizi yapabilirsiniz” dedi.

Derslerin son seçim tarihi 19 Şubat 2019

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında Seçmeli ders olarak seçilecek derslerin öğrenciler ve veliler tarafından okul idarelerine başvurarak yapılabileceğini belirten Memiş, “Din, Dil ve ahlak dersleri olan Seçmeli Kuran'ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Kürtçe ve Zazaca derslerini seçmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Bilindiği gibi derslerin son seçim tarihi 19 Şubat 2019'dur. Ayrıca bu çağrımıza eğitim camiası, siyasi partiler, dernekler ve bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının destek vermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.