Semra Güzel: Sincan cezaevinde şiddet var

Semra Güzel: Sincan cezaevinde şiddet var
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Sincan cezaevinde tutuklu bulunan önceki dönem DBP Milletvekili Sabahat Tuncel’in gönderdiği ‘cezaevinde baskı ve ırkçı saldırılar’ var mesajını gündeme getirdi.

TİGRİS HABER - Güzel, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün cevaplandırması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Sabahat Tuncel’in avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajı şöyle özetledi;

“Önceki dönem DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, tutuklu olduğu Sincan Cezaevi’nden avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda, ırkçı saldırıların cezaevlerinde arttığını belirtmiştir. Tuncel görüşmesinde, 28 Temmuz tarihinden beri sabah ve akşam sayımlarının baskın yapar şekilde gerçekleştirildiğini ve bunun sistematik bir şekilde devam ettiğini aktararak, bu duruma 7 Ağustos’ta tepki göstermeleri sonucu havalandırmadan zor kullanılarak koğuşa götürüldüklerini belirtmiştir. Mahpuslara şiddet uygulandığını dile getiren Tuncel, Adalet Bakanlığına yazdıkları mektuba el konulduğunu, savcılığa ise bu konuda şikâyette bulunduklarını söylemiştir. Yaşananları “pandemi bahanesi ile tecrit içinde tecrit”olarak niteleyen Tuncel, mahpuslara yönelik gerçekleştirilen ırkçı tutumların ve saldırıların bir insan hakkı ihlali olduğunu belirtmiştir.”

Güzel, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde ise şu soruları sordu;

Bu bağlamda;

  1. Sincan Cezaevinde cezaevi görevlilerinin mahpuslara yönelik uyguladığı baskı ve şiddet Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?
  2. Sincan Cezaevinde uygulanan ve son zamanlarda artış gösteren bu saldırıların gerekçesi nedir? Bu konuya dair başlatmış olduğunuz herhangi bir soruşturma var mıdır?
  3. Cezaevi yönetiminin Bakanlığınıza gönderilmek istenen bir mektuba el koymasına dair başlatılan bir süreç var mıdır?
  4. Cezaevlerinde özellikle son zamanlarda mahpuslara yönelik artan baskılara ve şiddete dair yürüttüğünüz çalışmalar nelerdir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.