Serbest çalışan gazetecilere müjde

Serbest çalışan gazetecilere müjde
Serbest çalışan gazetecilere “Serbest Çalışan Gazetecileri Güçlendirme Destek Aracı”; haber, araştırma ve dizi yazısı alanında 417 haber için 2022 yılına kadar destek verecek. Başvurular 1 Nisan 2019’da başlamış olup, 28 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecek.

“Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi Programı” kapsamında bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayan serbest çalışan gazetecilere destek verilecek.

“Serbest Çalışan Gazetecileri Güçlendirme Destek Aracı”ndan yapılan açıklamada, “Serbest çalışan gazetecilerden gelen haber, araştırma ve dizi yazılarının Gazeteciler Cemiyeti’ne ait 24 Saat gazetesinde yayınlanması yoluyla serbest çalışan gazetecilere destek sağlamak için tasarlanmıştır. Aynı zamanda, program kapsamında bu destekten yararlanan gazetecilere kendi yazılarını yayınlayabilecekleri ve portfolyolarını oluşturabilecekleri önemli bir alan sağlanmaktadır. Özgün içeriklerin ve araştırmacı gazeteciliğin desteklenmesine ve cesaretlendirilmesine ihtiyaç olduğu kadar toplumdaki yoksun kesimler, azınlıklar, gençler ve kadınlar hakkındaki konulara da dikkat çekme ihtiyacı vardır. Serbest Çalışan Gazetecileri Güçlendirme Destek Aracı’na fiil ehliyetine sahip, Türkiye’de ikamet eden, daha önce gazetecilik mesleğini icra etmiş ve başvuru döneminde bir medya kurum ve kuruluşuna sürekli basın iş sözleşmesi ile bağlı olmayan serbest çalışan gazeteciler başvurabilir. Gazeteciler arasındaki örgütlülüğü ve mesleki dayanışmayı teşvik etmek amacıyla destek verilecek gazetecilerin Türkiye’deki herhangi bir medya sivil toplum kuruluşuna (Gazeteciler Cemiyetleri, Meslek Örgütleri, Sendikalar, Basın ile ilgili Dernekler, vb.) üye olması gerekmektedir.” denildi. 

Teknik Destek Aracı kapsamındaki başvuruların, 1 Nisan 2019 tarihinde açıldığı ve 28 Şubat 2022 tarihine kadar toplamda “417 haber” için destek verileceği ifade edildi.

“Serbest Çalışan Gazetecileri Güçlendirme Destek Aracı” kapsamında serbest çalışan gazetecilerin “haber, araştırma ve dizi yazısı” alanındaki eserlerine destek verilecek.

Projenin, Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla Gazeteciler Cemiyeti tarafından Ocak 2019’da hayata geçirildiği belirtildi.

Detaylı bilgi için: //media4democracy.org/destekler/

(Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.