Diyarbakır Alman filmlerine doyacak

Goethe-Institut'un German Films katkılarıyla ‘KİNO 2023’ Alman sinemasının seçkin filmlerini İstanbul ve Ankara’dan sonra Diyarbakır’da da izleyiciyle buluşturacak.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ve Mordem Sanat işbirliğiyle gerçekleşecek olan ‘Kino 2023 Diyarbakır gösterimleri 10-12 Kasım tarihleri arasındaki ‘Mordem Sanat’ta izleyiciyle buluşacak.

Gösterimlerin ücretsiz olacağı programda, bu yıl Alman Filmlerinde; ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Senaryo’,’ En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Kurgu’ dallarında ödüller alan “Öğretmenler Odası” da gösterilecek.

Gösterilecek diğer bir filmler ise; İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve FIPRESCI ödüllerini kazanan, faili meçhul cinayetler üzerine Ayşe Polat’ın yönettiği, bir politik/gerilim filmi olan ‘Kör Nokta’ olacak.

Üçüncü film ise;Christian Petzold’ün Berlin’de Gümüş Ayı kazanan “Kızıl Gökyüzü”

Dördüncü; Steffi Niederzoll’un yönettiği “Tahran’da Yedi Kış” ve beşincisi; Batı Almanya’da film kültürünün gelişmesine çok önemli bir katkı sağlamış olan Erika ve Ulrich Gregor’un hikâyesinin anlatıldığı, Alice Agneskircher’in yönettiği “Benimle Sinemaya Gel” filmi olacak. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri