Diyarbakır Alman filmlerine doyacak

Diyarbakır Alman filmlerine doyacak
Goethe-Institut'un German Films katkılarıyla ‘KİNO 2023’ Alman sinemasının seçkin filmlerini İstanbul ve Ankara’dan sonra Diyarbakır’da da izleyiciyle buluşturacak.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ve Mordem Sanat işbirliğiyle gerçekleşecek olan ‘Kino 2023 Diyarbakır gösterimleri 10-12 Kasım tarihleri arasındaki ‘Mordem Sanat’ta izleyiciyle buluşacak.

benimle-sinemaya-gel-3.jpg

Gösterimlerin ücretsiz olacağı programda, bu yıl Alman Filmlerinde; ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Senaryo’,’ En İyi Kadın Oyuncu’ ve ‘En İyi Kurgu’ dallarında ödüller alan “Öğretmenler Odası” da gösterilecek.

benimle-sinemaya-gel-2.jpg

Gösterilecek diğer bir filmler ise; İstanbul Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ve FIPRESCI ödüllerini kazanan, faili meçhul cinayetler üzerine Ayşe Polat’ın yönettiği, bir politik/gerilim filmi olan ‘Kör Nokta’ olacak.

benimle-sinemaya-gel-1.jpg

Üçüncü film ise;Christian Petzold’ün Berlin’de Gümüş Ayı kazanan “Kızıl Gökyüzü”

Dördüncü; Steffi Niederzoll’un yönettiği “Tahran’da Yedi Kış” ve beşincisi; Batı Almanya’da film kültürünün gelişmesine çok önemli bir katkı sağlamış olan Erika ve Ulrich Gregor’un hikâyesinin anlatıldığı, Alice Agneskircher’in yönettiği “Benimle Sinemaya Gel” filmi olacak. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.