VİDEO - Kavurucu sıcakta ekmek parası için ekmek mücadelesi

Diyarbakır’da termometreler 40 dereceleri aşarken, fırınlarda çalışan ustalar ise 350 dereceyi bulan fırın ateşinin önünde ekmek mücadelesi veriyor.

TİGRİS HABER - Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da termometreler 40 dereceleri geçti. Vatandaşlar, gündüz saatlerinde sıcaklar nedeniyle evlerinde kalmayı tercih edince, cadde ve sokaklar da yoğunluk azaldı.

Fırıncılar ise, 350 dereceyi bulan ateşin önünde ekmek mücadelesi veriyor. Dükkânların içindeki sıcaklık 60 dereceleri görürken, sürekli ter döken ustalar, günlük 8 litre civarında su tüketiyor. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan ustalar, kavurucu ateşin önünde 12 saat ter döküyor.

‘Mücadele ediyoruz’

Uzun yıllardır ustalık yaparak, geçimini sağlayan fırıncı Mehmet Pençe, 12 saat boyunca fırın sıcaklığının önünde olduklarını ifade ederek, “Dışarısı 40-45 derece, içerisi 350 derece. Kimse bu cesareti gösteremez. Biz de ekmek parası için ekmek mücadelesi veriyoruz. Mücadelemiz sabah saat 07’de başlıyor, akşam 19’a kadar devam ediyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Diyarbakır Haberleri