VİDEO - Kavurucu sıcakta ekmek parası için ekmek mücadelesi

VİDEO - Kavurucu sıcakta ekmek parası için ekmek mücadelesi
Diyarbakır’da termometreler 40 dereceleri aşarken, fırınlarda çalışan ustalar ise 350 dereceyi bulan fırın ateşinin önünde ekmek mücadelesi veriyor.

TİGRİS HABER - Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Diyarbakır’da termometreler 40 dereceleri geçti. Vatandaşlar, gündüz saatlerinde sıcaklar nedeniyle evlerinde kalmayı tercih edince, cadde ve sokaklar da yoğunluk azaldı.

disarisi-40-icerisi-350-derece-2.jpegFırıncılar ise, 350 dereceyi bulan ateşin önünde ekmek mücadelesi veriyor. Dükkânların içindeki sıcaklık 60 dereceleri görürken, sürekli ter döken ustalar, günlük 8 litre civarında su tüketiyor. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan ustalar, kavurucu ateşin önünde 12 saat ter döküyor.

disarisi-40-icerisi-350-derece-5.jpeg

‘Mücadele ediyoruz’

Uzun yıllardır ustalık yaparak, geçimini sağlayan fırıncı Mehmet Pençe, 12 saat boyunca fırın sıcaklığının önünde olduklarını ifade ederek, “Dışarısı 40-45 derece, içerisi 350 derece. Kimse bu cesareti gösteremez. Biz de ekmek parası için ekmek mücadelesi veriyoruz. Mücadelemiz sabah saat 07’de başlıyor, akşam 19’a kadar devam ediyoruz” dedi.

firinci.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.