Sevgilisine borçla hediye aldı!

Sevgilisine borçla hediye aldı!
Diyarbakır’daki ekonomik durum, Sevgililer Günü’nü de vurdu!

Harun AYTULUN/ Berçem KARTAL /Özel Haber

Kuyumcu ve çiçekçilerin bayramı olarak tabir edilen 14 Şubat Sevgililer Günü, Diyarbakır’da her iki sektörü olumsuz etkilerken, bir vatandaş ise sevgilisine borçla hediye aldığını söyledi.

Diyarbakır’da, 14 Şubat Sevgililer Günü için birçok iş yeri bütün hazırlıklarını yaptı. Ancak ekonomide yaşanan durgunluk birçok sektörü olumsuz etkiledi.

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Altınay Mücevherat yetkilisi Hatun Kızıl, önceki yılla oranla satışların düştüğünü söyledi. Kızıl, “14 Şubat bizim gibi sektörler için özel bir gün oluyor. Bizde bu kapsamda günler öncesinde tüm hazırlıklarımızı yaptık. Ancak satışlarda istediğimiz verimi alamadık. Geçen yıl satışlar daha iyiydi. Ancak bu yıl durum iyi değil. Geçen yıla oranla alımda bir düşüş var.  Bugün son gün, bir hareketlilik bekliyoruz” dedi.

Kızıl, her kesim için pırlanta bulunduğunu belirterek, fiyatların 300 ile bin TL arasında değiştiğini söyledi.

Mehmet Bingöl adlı genç ise, “Sevgilime iki gül, kazak ve pantolon aldım. Bunları da borçla aldım. Geçen yıl kendi imkanlarımla bir şeyler alıyordum ancak bu yıl borçla hediye aldım” şeklinde konuştu.

Sokakta gül satarak geçimini sağlayan Şahin Kaya’da, “Sevgililer gül bekliyor, tüm sevgilileri bekliyoruz. Satışlarımız iyi gidiyor. Şuan bir gülün fiyatı 10 ile 15 TL arasında değişiyor. Ancak fiyatlar geçen yıla oranla çok yüksek. Geçen yıl bir gülü 5 TL’den satarken, bu yıl 10 TL’ye satıyorum” diye konuştu.

Lise son sınıf öğrencisi Yağmur Akyüz, sevgilisi olmadığı için bir şey almak zorunda olmadığını söyledi.

Murat Kavar ise, “Çok sevdiğim bir kız arkadaşım vardı ancak teklifimi kabul etmedi. Sevgilim olsaydı ona 100’TL’ye kadar hediye alabilirdim. Ancak şuan alacağım bir gülün fiyatı bile yüksek” yanıtını verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.