Seyyar tezgâha mahkûm bir yaşam

Seyyar tezgâha mahkûm bir yaşam
 Özel Haber
Tek geçim kaynağı seyyar tezgahı üzerine koyduğu saksı çiçeklerini satarak, yaşamın zorlu koşullarına direnmeye çalışan Burhan Savcu, eşi ve 6 çocuğunun geçimini bu yoldan sağlıyor.

Özel Haber- Mümin AĞCAKAYA

TİGRİS HABER - Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve alım gücünün dip yaptığı Diyarbakır'da, her gün yeni bir dram yaşanıyor. Evli ve 6 çocuk babası Burhan Savcu, seyyar tezgahıyla sokak sokak gezerek, sattığı çiçeklerden kazandığı para ile geçimini sağlamaya çalışıyor. Sabah güneşin doğuşuyla birlikte çiçeklerini tek tek seyyar tezgahına taşıyan Savucu, daha sonra Diyarbakır cadde ve sokaklarını arşınlamaya başlıyor.

yasam-kosullarina-yenik-dusmememk-icin-1.jpg Savucu, satacağı bir çiçekten kazanacağı parayla da akşam evine ve ailesine ekmek götürme umuduyla akşam karanlığına kadar, basmadık alan bırakmıyor. Seyyar arabasının üzerindeki çiçeklerin çok güzel koktuğunu biliyor ancak, bunu satacağı için bu çiçeklerin hiç birini koklamadığını söylüyor Burhan Savucu. Gittiği mahalledeki herkesin çiçeklerini beğendiğini ancak ekonomik kriz nedeniyle alamamasından yakınan Savucu, "Başka mesleğim yok.

yasam-kosullarina-yenik-dusmememk-icin-3.jpg

Bu işi yapmaya mecburum. Evin faturaları, yemeği, kirası, çocukların masraflarını karşılamak gerçekten çok zor. Hepsi sabah akşam sürdüğüm bu seyyar arabaya bağlı. Bu iş benim için zorunlu oldu. Yaşam koşullarına yenilmemek için her gün işe çıkmak zorundayım" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.