Sıcakların Daha Beteri Geliyor!

Sıcakların Daha Beteri Geliyor!
El Nino hava dalgası nedeniyle de Avrupa'nın geçen yıldan bile daha zor bir yaz geçireceği tahmin ediliyor. Kerberos'tan sonra Kharon daha da kavuracak.

TİGRİS HABER - Avrupa Dante'nin Cehennem eserinden esinlenilerek Kerberos adı verilen sıcak dalgasıyla kavruluyor. Can kayıplarından endişe eden hükümetler alarm durumuna geçti. Ortak tedbir "Dışarı çıkmayın" çağrısı. Yaklaşan Kharon sıcak hava dalgası ise durumu daha da kötüleştirecek.

Yunan meteorologlar durumun daha da kötüleşmesine neden olacak Charon sıcak hava dalgasının yaklaştığını açıkladı. Meteoroloji uzmanlarının uyarıları üzerine Güney Avrupa ve Balkanlar'da hükümetler daha yüksek sıcaklıklara karşı yeni tedbirler almaya başladı.

Yunan mitolojisinde (Dante- İlahi Komedya) yeraltı dünyasına (Hades'in kapıları) herhangi bir kişinin girmesini ve çıkması önleyen üç başlı köpeğe Kerberos adı veriliyor.

Yine Yunan mitolojisinde Yeraltı’nın Kayıkçısı olarak geçen Kharon ölenlerin ruhlarını taşımakla görevli. Ölmekte olan insanı yeraltı ülkesine almakla tam anlamıyla öldüren bir cin olarak gösterilir.

İstanbul'da sıcaklık artışını laboratuvarda adım adım takip eden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, "22-23 Temmuz gibi tekrar sıcaklıklarda bir artış gözlüyoruz. Orada da sıcaklık rekorları veya egaleleri, aynı sıcaklık değerlerinin tekrarları görülebilir" demişti.

Kaynak: Halktv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.