Şifa dağıtan kaplıcalar bakımsız

Şifa dağıtan kaplıcalar bakımsız
Diyadin'de, şifa dağıtmanın yanı sıra ilçede bulunan bütün okul, resmi daire, işyerleri ve birçok evi de ısıtan kaplıcalar (germav) bakımsızlıktan dolayı ziyaret edilmiyor.

ABDULLAH KAYA

AĞRI 
Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan ve bölge halkına şifa dağıtmanın yanı sıra ilçedeki bütün okul, resmi daire, işyerleri ve birçok evi de ısıtan kaplıcalar (germav), bakımsızlıktan dolayı ziyaret edilmiyor. Bölge halkı tarafından "germava Dawid", "germava Maran", "germava Pirê", "germava Hecî", "germava Heci Bekir" diye bilinen kaplıcaların suyu, kışın 82 yazın ise 100 derece sıcaklığı buluyor. 

'Germavler gün geçtikçe cazibesini kaybediyor'
Yurttaşlardan Fettah Bulut, şifa dağıtan fakat bakımsızlıktan kullanılamaz duruma gelen germavların gün geçtikçe cazibesini kaybettiğini belirtiyor. Sıcak sudan yeterince yararlanılmadığını ve boşu boşuna aktığını belirten Bulut, "Suyumuz boşuna akıp gidiyor, eğer başka bir yerde olsaydı, beş şehir bundan faydalanırdı. Çünkü çok şifalıdır, yazın yabancılar çok geliyor. Romatizma, kadın hastalıkları böbrek taşı egzema, cilt hastalıkları, felç gibi hastalıklara birebir şifadır" dedi. Yusuf Kaya isimli yurttaş ise hastalandıklarında sıcak su kaynağına gelerek şifa aradıklarını söyledi. 

'Burası dünyanın en büyük turistik merkezi olur'

Ali Demir isimli yurttaş da germavların bakımsızlığından şikayetçi. Demir, "Eğer buralara iyi bir bakım yapılırsa, burası dünyanın en büyük turistik merkezi olur. Çok şifalıdır, buraya çok sayıda romatizmalı, felçli ve değişik hastalığı olanlar geldi, hepsi de iyileşti. Benim istediğim bu kaynaklarımıza sahip çıkılsın" diye belirtti. 

kaplica-3.jpg

kaplica-4.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.