Sıfırdan ahşap oyuncak araba nasıl yapılır?

Sıfırdan ahşap oyuncak araba nasıl yapılır?
Plastik oyuncaklar arasında boğulan bir dünyada, seyahatlerinizde el yapımı geleneksel oyuncaklar bulmak her zaman canlandırıcıdır.

TİGRİS HABER - Plastik oyuncaklar arasında boğulan bir dünyada, seyahatlerinizde el yapımı geleneksel oyuncaklar bulmak her zaman canlandırıcıdır. Ancak, bu "eski usul" oyuncakların nasıl yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Ardından, usta bir zanaatkârın zanaatını küçük sevimli bir ahşap oyuncak araba yapmak için uygulamasını izleyin.

Adım 1: Ahşabı hazırlayın ve tasarımın taslağını çıkarın

İlk adım, oyuncaklara dönüştürmek için bazı tahta parçalarını seçmektir. Bittiğinde, ahşabın oyuncakları yapmadan önce bir şerit testere kullanarak boyutuna göre kesilerek hazırlanması gerekir. Bu durumda, ahşap bölümler ince levhalar ve ahşap şeritler halinde kesilir. Ahşap hazırlandıktan sonraki adım, oyuncağın bazı ana bileşenlerinin kaba tasarımını belirlemektir. Oyuncağın daha ayrıntılı bölümleri için, tasarım tahtaya çizilir ve ardından bir yapboz veya benzeri kullanılarak kesilir. Bu yapıldıktan sonra, ahşabın kesilen kenarları daha sonra elle zımparalanır. Tasarımdaki arka gövde ve diğer açık alanlar için, alan gerektiği gibi kesilmeden önce köşeler delinir.

oyuncak-3.jpg

2. Adım: İnşaata başlayın

Temel parçalar hazır olduğunda, bir sonraki adım oyuncağın kendisinin montajına başlamaktır. Parçalar birbirine karşı test edilir ve gerektiğinde Dremel gibi küçük aletler kullanılarak doldurulur veya zımparalanır. Oyuncak olduğu için tüm keskin kenarlar da zımparalanmıştır. Parçalar bittiğinde, ahşap tutkalı kullanılarak birbirine yapıştırılır ve tutkal tamamen sertleşene kadar yerlerine kenetlenir. Gerektiğinde, bu durumda olduğu gibi, motor bloğu gibi açılı ahşap parçalar da gerektiğinde kesilebilir, zımparalanabilir ve oyuncak üzerindeki yerlerine yapıştırılabilir. Yapıştırıcı tam olarak sertleşmeden önce küçük ayarlamalar yapılabilir, bu kullanışlıdır. Tekerlekler gibi şeyler için, mükemmel ahşap diskleri kesmek için ustanın tezgâh matkabına özel matkap ataşmanları eklenir.

oyuncak-2.jpg

3. Adım: Tekerlekleri yapın

Tekerlekler gibi şeylerin kenarlarını düzleştirmek için ahşap diskler, kenarlarını mükemmel bir şekilde zımparalamak için bir torna tezgâhına veya özel olarak donatılmış elektrikli matkaplara yerleştirilebilir. Lastik izleri gibi diğer detaylar da bu noktada tahtaya kesilebilir. Tekerlekleri ana şaseye sabitlemek için özel dingil montaj parçaları yapılır ve arabanın altına yapıştırılır. Bunlar, ortasında bir delik açılmış basit ahşap bloklardır. Bununla birlikte, tekerlekleri aks yuvalarına gerçekten takmanın bir yoluna ihtiyaç vardır. Bunun için zanaatkâr bir tahta çubuk alır, gereken uzunluğu ölçer ve boyutlarına göre keser. Kesilip zımparalandıktan sonra aks çubukları yuvalara yerleştirilebilir ve tekerlekler aksın uçlarına yapıştırılabilir. Bu durumda, tekerlekler, araba hareket ettiğinde "komik" bir yalpalama sağlamak için merkezden hafifçe yapıştırılmıştır.

oyuncak-1.jpg

4. Adım: Oyuncak arabayı bitirmek

Ardından, arabanın ana kabini için ölçümler yapılır. Tasarım tahtaya çizilir ve ardından gerektiği gibi kesilir. Temel bir sürücü şekli de kesilir. Her zaman olduğu gibi, tüm kesilen parçalar çapakları ve keskin kenarları gidermek için zımparalanır. Omuzlar boyunca delikler açılarak sürücüye bazı temel kollar verilir ve deliklere ip uzunlukları eklenir. Küçük bir direksiyon simidi de şekillendirildi ve ip kolları, sürücüyü yerine takmadan önce yerine yapıştırıldı. Farlar için ahşap düğmeler gibi diğer ayrıntılar daha sonra eklenir. Çekme kordonunun eklenmesi için arabanın önüne de bir delik açılır. Kordonun kendisi daha sonra uzun bir renkli ipten yapılır ve ön çekme deliğinden yerine bağlanır. Bununla birlikte, bu özel ahşap oyuncak araba artık bir şanslı çocuğa verilmeye hazır. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.