Sigara kağıdına vergi zamı!

Sigara kağıdına vergi zamı!
Sigaraya art arda zamların gelmesiyle birçok kişinin yöneldiği sarmalık tütünde kullanılan ve makaron olarak adlandırılan kağıda vergi zammı geliyor.

TİGRİS HABER -Ardı ardına gelen zamlarla birlikte sarma sigaraya talebin artması nedeniyle kıyılmış tütüne küçük gramaj uygulamasının ardından fakirin tütünü sardığı makaron adlı kağıda da bandrol zorunluluğu geldi. Böylece üründen KDV alınabilecek.

Sigaraya arka arkaya gelen zamların ardından sarma sigaraya talebin artmasıyla kıyılmış tütünden sonra sarıldığı kağıdına da vergi düzenlemesi geliyor.

sigara.jpg

Vergi kayıplarını azaltmak için nargilelik ve sarmalık kıyılmış tütünde 2024 Haziran’ından itibaren küçük gramaj uygulamasına geçileceğinin açıklanmasının ardından tütünün sarıldığı sigara kağıdı olan makaron da tütün ve alkollü içkiler gibi bandrol uygulamasına dahil edildi.

sigara6.jpg

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) (III) sayılı liste uygulama genel tebliğinde değişiklikler yapan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tebliğiyle makaron, vergi güvenliğini sağlamak amacıyla tütün mamulleri ve alkollü içkiler için getirilen bandrollü ürün izleme sistemi ve bandrol uygulamasına dahil edildi.

sigara2.jpg

TEBLİĞ UYGULAMAYA GİRDİ

Söz konusu tebliğin “özel etiketi veya işareti olmayan malların tespitinde müteselsil sorumluluk” başlıklı bölümünde yapılan değişiklik uyarınca, bandrol taşımayan makaron ürünü için de özel etiketi veya işareti olmayan ÖTV’ye tabi malların tespitinde uygulanan tarhiyat ve vergi ziyaı cezaları uygulanabilecek. Tebliğ 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum