Sigorta Sektörünün Nabzı Diyarbakır’da attı

Sigorta Sektörünün Nabzı Diyarbakır’da attı
Diyarbakır Sigortacılar Derneği ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu tarafından, ‘Sigorta Sektörünün Nabzı Diyarbakır’da atıyor’ konulu bir toplantı düzenlendi.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Sigorta Sektörünün nabzı Diyarbakır’a atıyor’ adlı toplantıda konuşan Diyarbakır Sigortacılar Derneği Başkanı Hovhannes Gafur Ohanyan, Türkiye’nin büyük bir ekonomik ve iktisadi sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, Ancak Sigorta acenteciliği mesleğinin gittikçe daha çok sıkıntılar yaşadığına işaret etti.

sigortalar-1.jpeg

Diyarbakır Sigortacılar Derneği ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu tarafından, ‘Sigorta Sektörünün Nabzı Diyarbakır’da atıyor’ konulu bir toplantı düzenlendi. 3-4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen toplantıya, Türkiye Sigorta Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Adnan Çelik, Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Levent Korkut, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Kurulu Düzenleme ve Denetleme Başkan Yardımcısı Mehmet Verim, TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TSB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar, TSB Genel Sekreteri Özgür Obalı, SBM Direktörü Salih Taşyon, Osmaniye, Adana, Van, Ordu, Kütahya, Afyon, Ankara ve Giresun Sigortacılar Derneği Başkanları katıldı.

“Acentecilik büyük sıkıntı yaşıyor”

Diyarbakır’daki bir otelde düzenlenen toplantının açılışı konuşmasını yapan Diyarbakır Sigortacılar Derneği Başkanı Hovhannes Gafur Ohanyan, Diyarbakır’da yaptıkları toplantıyı Diyarbakır Sigortacılar Derneği ve Türkiye Sigorta Federasyonu organizasyonu ile yaptıklarını hatırlatarak, “Hepinizin bildiği gibi ülkemiz büyük bir ekonomik ve iktisadi sıkıntı yaşamaktadır. Ama Acentecilik mesleği gittikçe daha çok sıkıntılar yaşamaktadır. Her taraftan mesleğimizle ilgisi olmayan grupların mesleğimize saldırmaları ve mesleğimizin içine girmeyi çalışmaları, acentelerimizin ekmek dilimlerinin küçülmesine sebep olmaktadır. Hal böyle iken bölgemizdeki acente meslektaşlarımın sorunları ve sıkıntıları kat ve kat daha fazla bulunmaktadır. Şöyle ki; acente arkadaşlarımız kendi acenteliklerinde poliçe kesme zorluğu yaşamaktayken Broker ve şubeciler söz konusu poliçeleri istedikleri düşük fiyata kesebiliyorlar. Bu da acente meslektaşlarımın işlerini daha da düşürmekte olup ve ekmek dilimlerinin küçülmesine sebep olmaktadır” şeklinde konuştu.

sigortalar-2.jpeg

“Platform acentelere yardımcı olmuyor”

TÜSAF ve SAİK’in katkıları ve uzun çalışmaları sonucu acente trafik poliçesini bütün şirketlerde kesme platformunun acentelere yardımcı olmadığını ifade eden Ohanyan, “Çünkü acentelerde mevcut bulunan bazı şirketler platform üzerinden poliçe kesmelerine müsaade etmemektedir. Dolayısıyla acente arkadaşların kafaları karışmakta ve uzun emeklerle oluşturulan platform çalışması amacına ulaşmamaktadır. Gri ve Mellce poliçe iptal iadelerinin müşterilere yansıtılmaması acentelerimizi çok zoru sokmaktadır” diye konuştu.

Ohanyan’ın açılış konuşmasının ardından Türkiye Sigorta Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Adnan Çelik ve DTSO Başkanı Mehmet Kaya’nın da sektör ile ilgili konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından geçilen toplantıda sektörün sorunları tartışıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.