Siirt Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Siirt Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
Siirt'te 5. Kitap Fuarı açıldı.Valiliğin himayelerinde, Siirt Belediyesinin ev sahipliğinde Kooperatif Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda "Her Kitap Yeni Bir Yolculuktur" sloganıyla düzenlendi.

Kentte her geçen yıl daha da gelişerek bir kültür şöleni kimliğini kazanan fuarın, geleceğe emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Vali Atik, "Ayrıca fuarı ilimizin kültürel hayatının vazgeçilmez bir etkinliği haline dönüştürmek, daha çok vatandaşımızı kitapla buluşturmak amacıyla fuarın her geçen yıl daha da büyüdüğünü artık ilimiz için gelenekselleştiğini görmekteyiz." dedi.

Atik, kentin kitap ile diğer sosyal ve kültürel etkinliklerle anılması gerektiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Kültür ve medeniyet kenti Siirt'in artık terörle değil, kültürle, sanat, kitap, yatırım ve projelerle anılmasını istiyoruz. Bu konuda valilik olarak büyük bir çaba içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın huzurunu ve kardeşlik hukukunu tehdit eden hiçbir terör unsuruna geçit vermedik, vermeyeceğiz. Her türlü terörist unsura karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir."

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay ise Siirt'in geçmişinde kitabın çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Bir dönem bütün ülkede olduğu gibi Siirt'te de değişik sebeplerden dolayı kitaba olan ilginin azaldığına işaret eden Aktay, "Bugün o ilginin en yüksek düzeyde yeniden tesis olduğu bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu yıl fuarın beşincisini düzenliyoruz. Eminiz ki bu fuarın 20'ncisini de Allah bize nasip edecek ve belki gelecekte siz gençlerden çıkacak yazarların da kitapları bu stantlarda teşhir ediliyor olacak." diye konuştu.

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın da kitap okumanın önemine değinerek, fuarın hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından 60 yayınevinin katıldığı fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Birçok söyleşi ve imza etkinliğinin gerçekleştirileceği fuar, 1 Nisan'da sona erecek. (AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.