Siirt Kurtalan’daki okul müdürü açığa alındı

Siirt Kurtalan’daki okul müdürü açığa alındı
Siirt Kurtalan'da öğrencilere şiddet uygulayan ve öğrencilerin etek ve pantolon boylarına müdahale eden okul müdürüne soruşturma açılırken, MEB de yaptığı açıklamayla müdürün açığa alındığını duyurdu.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan Kurtalan Anadolu Lisesi Müdürü F.K.'nin kız öğrencilerinin etek ve pantolon boylarına müdahale ederek öğrencileri taciz ettiği ileri sürüldü. Sık sık bu uygulamalara maruz kalan öğrenciler, okul müdürü ile aralarında yaşandığı belirtilen tartışmanın sesini kayıt altına alarak belgeledi. Öğrencilerin 13 dakikalık ses kaydı ise öğrenci velileri tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'a iletildi. Beştaş, ses kaydının yaklaşık 3 dakikalık kısmını sosyal medya hesabından paylaştı.

 13 dakikalık ses kaydı

 Yayınlanan ses kaydında, okul müdürünün sık sık öğrencilere hakaretler ettiği duyulurken, kaydın yayınlanmayan bölümlerinde ise öğrencilerin de okul müdürüne karşı direndiğini ve hakaretleri kabul etmedikleri belirtildi. Kayıtta okul müdürü F.K.’nin, "Ne haddine senin, öyle konuşuyorsun terbiyesiz. Kes sesini, sen bütün öğretmenlere öğrencilere terbiyesizlik ediyorsun. Burası sizin gösteri alanınız değil, edepsiz" şeklindeki sözlerine öğrenciler, "Biz öğrenciyiz köle değiliz" diyerek kendilerini savunuyor.

 Beştaş: Okul müdürü görevden alınsın

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ise twitter hesabında "Yer Kurtalan Anadolu Lisesi, ses kayıtlarına yansıyanlar alelen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdırlar" açıklamasında bulundu.

 Soruşturma açıldı

 Beştaş'ın paylaşımının ardından Siirt Valiliği, okul müdürü F.K. hakkında idare soruşturma açıldığını duyurdu.

 Okul müdürü açığa alındı

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da okul müdürü F.K.’nin açığa alındığını duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklama şöyle: “Siirt Kurtalan Anadolu Lisesinde, Okul Müdürü tarafından bir öğrenciye ‘psikolojik şiddet uygulandığı ve hakaret edildiği’ iddiasıyla ilgili, bahse konu olan Okul Müdürü açığa alınmış olup konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.” (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.