Siirt merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Siirt merkezli FETÖ/PDY operasyonu
Siirt merkezli 10 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasının eylem ve faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında 27 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

10 ilde bazı adreslere düzenlenen operasyonda 19'u rütbeli askeri personel ve 3'ü terör örgütünün "mahrem imamı" olmak üzere 22 kişi gözaltına alındı.

Firari 5 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Batman'da FETÖ/PDY operasyonu

 Öte yandan Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, "Bylock" kullandığı tespit edilen 24 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince bazı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, "Bylock" kullandıkları belirlenen ve aralarında daha önce yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname'lerle (KHK) meslekten ihraç edilen memurların da olduğu 13 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü. 13 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Firari 11 şüphelinin yakalanması için çalışmaları devam ediyor.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.