Siirtli gençler Avrupalı gençlerle bir araya geldi

Siirtli gençler Avrupalı gençlerle bir araya geldi
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Siirt'e gelen gençler kenti gezdi, öğrencilerle satranç oynadı.

Tigris Haber - Siirt Cedid Derneği tarafından "Avrupa Birliği (AB) Erasmus Gençlik ve Gençlik Hareketliliği Programı" kapsamında hazırlanan "Hoşgörü Satrançta Buluşuyor" projesi ile İtalya, Hırvatistan, İspanya, Romanya ve Türkiye'den 30 genç Siirt'i gezdi.

s2-002.jpg

Öğrencilerle satranç oynayan Avrupalı gençler, kenti gezdi.

Dernek Başkanı Serdar Özyeşil, proje kapsamında Siirtli gençler ile Avrupalı gençleri bir araya getirerek son yıllarda teknolojinin kötü kullanımı ve radikalleşmenin doğurduğu ırkçılık, hoşgörü ve anlayışın olumlu anlamda değişimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını aktardı.

Kültürler arası etkileşim yaparak kentin doğal ve kültürel yönlerini de tanıtmayı amaçladıklarını aktaran Özyeşil, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın 4 ülkesinden gelen gençleri 10-16 Nisan'da Siirt'te ağırlıyoruz. Kurum ziyaretleri ve atölye çalışmalarına katılacak olan gençler, ilimizin doğal ve turistik yerlerini de yakından görme fırsatını bulacak. Satranç aktiviteleri düzenlenecek. 18-30 yaş arasındaki gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri projemizin hedef kitlesidir."

s3-002.jpg

Hırvatistan'dan gelen Tina Panduric ise bu tür ziyaretlerin hoşgörü ve anlayışı olumlu önde etkileyeceğine inandığını söyledi. (AA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.