SIK YAPILAN MAKYAJ HATALARI

SIK YAPILAN MAKYAJ HATALARI
 Özel Haber
Makyaj, güzelliğimizi ön plana çıkarmak için kullandığımız bir araç. Ancak yanlış yapılan makyaj; tam tersi bir etki yaratarak bizi daha yaşlı, daha yorgun gösterebilir. Bu hatalardan kaçınarak güzelliğinizi ön plana çıkarabilirsiniz.

TİGRİS HABER - Sık yapılan makyaj hatalarından bazıları:

  • Yanlış fondöten seçimi: Fondöten, cilt tonumuz ile tam olarak uyumlu olmalı. Yanlış renkte fondöten kullanmak, cildimizi olduğundan daha koyu veya açık gösterebilir. Ayrıca cildimizdeki çizgileri ve kusurları kapatmak yerine daha belirgin hale getirebilir. Yanlış fondöten seçimini önlemek için, cilt tonunuzu doğru bir şekilde belirlemeniz önemlidir. Fondöteni satın almadan önce, mağazadaki aydınlatılmış bir ortamda cildinize deneyerek doğru renk seçimi yapabilirsiniz.
  • Aşırı fondöten kullanımı: Fondöten, cildimizi pürüzsüzleştirmek için kullanılır. Ancak aşırı fondöten kullanmak cildimizi olduğundan daha farklı gösterebilir. Ayrıca cildimizin nefes almasını engeller ve akne gibi cilt sorunlarına neden olabilir.Aşırı fondöten kullanımını önlemek için, fondöteni ince bir tabaka halinde uygulayın. Ayrıca fondöteni uyguladıktan sonra, fazlalıkları bir pudra yardımıyla temizleyebilirsiniz.
  • Kapatıcıyı yanlış uygulamak: Kapatıcı, göz altlarındaki koyu halkaları ve ciltteki lekeleri kapatmak için kullanılır. Ancak kapatıcıyı yanlış uygulamak, ciltteki bu kusurları daha belirgin hale getirebilir.Kapatıcıyı yanlış uygulamamak için, kapatıcıyı göz altlarına V şeklinde uygulayın. Ayrıca kapatıcıyı uyguladıktan sonra, fazlalıkları temizleyebilirsiniz.
  • Allığı yanlış uygulamak: Allık, yanaklarımızı renklendirmek ve yüzümüze canlılık katmak için kullanılır. Ancak allığı yanlış uygulamak, yüzümüzü olduğundan daha geniş veya daha uzun gösterebilir. Allığı elmacık kemiklerinizin üzerine ve dış köşelerine doğru uygulayın. Allığı uyguladıktan sonra, fazlalıkları bir fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz.
  • Göz makyajı yaparken aynı renkleri kullanmak: Göz makyajı yaparken aynı renkleri kullanmak, yüzümüzü olduğundan daha düz gösterebilir. Göz makyajınızı yaparken farklı tonları ve renkleri kullanarak yüzünüze derinlik ve boyut kazandırabilirsiniz.
  • Aşırı rimel kullanmak: Rimel, kirpiklerimizi daha uzun ve hacimli göstermek için kullanılır. Ancak aşırı rimel kullanmak kirpiklerimizi birbirine yapıştırabilir ve topaklanma yapabilir.Aşırı rimel kullanmamak için, rimeli tek kat uygulayın,rimelinizi uyguladıktan sonra, kirpiklerinizi tarayarak topaklanmalardan kurtulabilirsiniz.
  • Dudak makyajı yaparken aynı renkleri kullanmak: Dudaklarımızı olduğundan daha küçük gösterebilir. Dudak makyajınızı yaparken farklı tonları ve renkleri kullanarak dudaklarınıza daha dolgun ve çarpıcı bir görünüm kazandırabilirsiniz.Ayrıca dudak makyajınızı uyguladıktan sonra, dudaklarınızı nemlendirerek daha dolgun bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bu hatalardan kaçınmak için makyaj yaparken cilt tipinize, yüz şeklinize ve ten renginize uygun ürünleri ve renkleri seçmeniz önemlidir. Ayrıca makyajınızı uygularken doğru teknikleri uygulamanız da önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.