Silikozis hastaları yardım bekliyor

Silikozis hastaları yardım bekliyor
Diyarbakırlı Muhsin Oruç 2002 yılında İstanbul'da kot taşlama atölyesinde çalışırken yakalandığı silikozis hastalığı nedeniyle iş yapamaz hale geldi.

 4 çocuk babası, 32 yaşındaki Muhsin Oruç, devlet yetkilileri ve hayırseverlerin yardımını beklediğini söyledi. 


Merkez Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi'nde, 4 çocuğu ve eşi ile birlikte iki odalı bir evde yaşamak zorunda kalan Oruç, Sosyal Yardımlaşma Derneği'nden aldığı destekle çocuklarını büyütmek zorunda kaldığını kaydetti. Geçen hafta birlikte çalıştığı sırada slikozis hastalığına yakalanan 34 yaşındaki arkadaşı Akif Okul'un hayatını kaybettiğini öğrendiğini belirten Oruç, sıranın kendisine geldiğini düşüncesiyle yatağa düştü. Muhsin Oruç, silikozis hastalığından ölen Akif Okul'un kendisine İstanbul'da iş bulmasıyla kot taşlama atölyesinde işe başladığını ifade ederek, şunları anlattı:

"Diyarbakır'da iş yoktu. Rahmet eden Akif Okul bize iş buldu, biz de gittik oraya. 2 sene  çalıştım. Hastalanınca Fakülte hastanesine gittim. Doktor, 'Bu işi bırakın' dedi. Bu pis bir hastalıktır. Tedavisi yok bu hastalığın. Ben şimdi kötüyüm çalışamıyorum. Bu hastalık beni perişan etti. Akif Okur'u gördüm bir şey diyemiyorum. Benim hayatım bitti. 4 çocuk babasıyım kiracıyım, çalışamıyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan bize yardım etsin. Bu hastalığın tedavisi yok. Herhangi birşey yapamıyorum, tuvalete bile gidemiyorum. Akif gibi ben de gideceğim."

Aynı işyerinde çalışan bir başka arkadaşı Mehmet Tektaş ise, 2002 yılında Diyarbakır'dan İstanbul'a gittikten sonra kot taşlama atölyesinde işe başladıklarını söyledi. Tektaş, şunları anlattı:

"Bingöl'de bir kaç arkadaşımız vefat etti. Öğrendik ki; silikozis hastalığı can alıyor. İşi bıraktık. Dicle Üniversitesi'nde bir doktor bu hastalığı tespit etti ve 'O işte çalışmayın, bu hastalık sizi öldürecek. Bu hastalığın herhangi bir tedavisi yoktur' demişti. Bütün yetkilililerden yardım bekliyoruz. Silikozis hastaları ölüyor. Geçtiğimiz haftalarda Akif Okul'u kaybettik. Artık kimsenin ölmesini istemiyoruz. Silikozis hastalarına maddi ve manevi yardımda bulunmasını istiyoruz. Silikozis can almaya devam ediyor. Bu hastalara sahip çıkılmasını bekliyoruz. 60 arkadaşımız vardı. Silikozis hastaları derneğini kurup mücadelemizi vereceğiz. Yetkilililer bu hastalığı duysun artık."(DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.