Silvan Derneğinden Taziye evi açılışı

Silvan Derneğinden Taziye evi açılışı
Silvan (Farqin) Derneği Başkanı Mehmet Çeliker, taziye evinin açılışında yaptığı konuşmada, taziye evinin yapılışında emeği, desteği olan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Taziye evine sunulan destekten memnuniyetini ifade eden Çeliker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gittiğimiz, çaldığımız hiçbir kapı yüzümüze kapanmadı. Hiçbir dostumuz, hemşerimiz bize sırtını dönmedi. Zengini, fakiri herkes gücü oranında elinden gelen desteği sundu. Bu da bize büyük bir moral ve güç kattı.”

Silvan (Farqin) Derneği taziye evi açıldı. Önceki gün açılışı gerçekleşen taziye evinde çok sayıda Silvanlı bir araya geldi.

Taziye evinin açılışında konuşan Silvan (Farqin) Derneği Başkanı Mehmet Çeliker, taziye evinin açılmasına destek sunan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Çeliker, taziye evinin yapılışında A sınıfı malzeme kullanıldığına vurgu yaparken, taziye evinin yapılışına destek sunan ancak şuan hakkın rahmetine kavuşmuş olan hayırseverleri de unutmadı. Çeliker, şunları ifade etti: “Hakkın rahmetine kavuşan yol arkadaşlarımızdan Şeyh Mahmut Yeşil, Emin Eflatun ve Seyda Melle Hadi Koça’a Allahtan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Çeliker, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Değerli katılımcılar, Denek yönetimi olarak bu hayırlı kurumun inşasında temel şiarımız herkesin bir tuğlası, bir kürek harcı olsun; zenginiyle fakiriyle herkesin bir katkısı olsun ve hepimizin olsun. Bu hedefimize ulaştığımızı memnuniyetle belirtmek istiyorum. Zira gittiğimiz, çaldığımız hiçbir kapı yüzümüze kapanmadı. Hiçbir dostumuz, hemşerimiz bize sırtını dönmedi. Zengini, fakiri herkes gücü oranında elinden gelen desteği sundu. Bu da bize büyük bir moral ve güç kattı.

Dernek yönetimi olarak Silvan halkına hizmet etmekten onur duyduklarının altını çizen Çeliker, Derneğin hedeflenen faaliyetlerine ilişkin ise şunları söyledi: “ Başarılı ve yoksul Silvanlı öğrencilere sahip çıkmak ve onlara burs imkânı sağlamak. Derneğimizi bir kütüphane ve Ambulansa kavuşturmak. Taziye yemeklerini bir öğüne indirmek.

Çeliker, sözlerini Seyda Melle Hadi Koç’un şu dörtlüğü ile tamamladı: “Farqin kevne kevnar nabe / Elbat li Pişte xera nabe / Şikefta Hemido Diroke /Ji bir nabe”.

Ali Abbas Yılmaz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.