‘Simitçi baba’ enflasyona yenik düştü

‘Simitçi baba’ enflasyona yenik düştü
 Özel Haber
Türkiye’nin en ucuz simit ayranını satan Hamit Aydemir, enflasyonun getirdiği maliyet fiyatlarına daha fazla dayanamayarak simit ayranı 5 liradan 7,5 liraya çıkarmak zorunda kaldı.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Enflasyonun fren tutmadığı neredeyse bütün tüketim ve kullanım maddelerine her gün gelen zamlardan dolayı aldığımız bir ürünü bir dahaki sefere aynı fiyattan bulmak mümkün değil.

Yıllardır Anıt Parkta simit ayran satan ve ‘Simitçi Baba’ olarak da anılan Hamit Aydemir sadece Diyarbakır’ın değil Türkiye’nin en ucuz simit ayranını satıyor. Gözü ve kalbi de tok olan Aydemir çok az bir karla sattığı simit ve ayrana zam yapmak zorunda kaldı.

Anıt Park’ın ‘Simitçi Babası’ Hamit Aydemir maliyet fiyatlarının artmasından dolayı; 5 liradan sattığı simit ayranının fiyatını 7,5 liraya çıkarmak zorunda kaldı. Birçok yerde 10 liradan, hatta bazı illerde 15 liradan satılan simidi yine en ucuza Anıt Parkın ‘Simitçi Babası’ satıyor.

Gözü ve gönlü tok olan Hamit Aydemir; “Gelen öğrenciler en azından faydalansın, hiç değilse açlığını bastırsın kanaatkâr insanım. Bana eve ekmek parası ve ihtiyaçlarını giderecek kadar bir kazancın olması benim yeterlidir.” Diyen Aydemir;

Çok para kazanmakta gözüm yoktur. Çoğu zamanda parası olmayanlar geldiğinde de boş göndermiyorum. Parasız veriyorum. İnsanlar aç kalmasın. Zaten buraya gelip simit yiterek açlığını bastırmak isteyen insanlar yoksul insanlar. Parası olan insan niye gelip simit ayran alsın. Gider lokantada yer.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.