Sinemaya uyarlanmış yabancı kitaplar

Sinemaya uyarlanmış yabancı kitaplar
Geçmişten günümüze kitaplardan uyarlanan filmler çoğunlukla hepimizin ilgisini çekmiştir.

Kitabını okuduğumuz filmleri beyaz perdede izlemek işlenen konun pekişmesi anlamında katkı sağlar ve olay örgüsünün farklı bir şekilde zihinlere işlemesine yardımcı olur. Bu bağlamda sinemaya uyarlanmış başlıca yabancı kitapları sizler için derledik.

Anna Karenina - 2012

Büyük Rus yazar Tolstoy'un en beğenilen eserlerinden olan Anna Karenina isimli kitabı 2012 yılında yönetmen Joe Wright tarafından beyazperdeye uyarlanmıştır.

Başrollerini Keira Knightley, Jude Law, Aoron Taylor, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen gibi isimler üstlenmiştir.

Guguk Kuşu - 1975

Kitabın yazılma hikayesi ’de en az filmi kadar ses getirmiştir. Yazar Ken Kesey’in çalıştığı akıl hastanesinde gönüllü olarak katıldığı ilaç deneylerinde gördüklerinden etkilenerek Guguk Kuşu isimli eseri yazmıştır.

Yönetmen Milos Forman tarafından çekilmiş ilmin başrollerini Jack Nicholson, Michael Berryman, Dean Brooks üstlenmiştir.

Bülbülü Öldürmek - 1962

Harper Lee’nin en ünlü ve sevilen eseri olan Bülbülü Öldürmek 1962 yılında yönetmen Robert Mulligan tarafından beyazperdeye uyarlanmıştır.

Filmin oyuncuları; Gregory Peck, Brok Peters, Robert Duvall’un muhteşem oyunculukları ile oldukça iyi bir hasılat ve gösterim yakalamıştır.

Kuzuların Sessizliği - 1991

Kuzuların Sessizliği Thoma Harris tarafından kaleme alınmıştır. Yönetmen Johathan Demme tarafından sinemaya uyarlanmış psikolojik gerilim türünde bir filmdir.

7 dalda Oscar’a aday olan film yönetmen, senaryo, oyuncu alanında altın heykel almalarını sağlamıştır. Başrollerini Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glen üstlenmiştir. En iyi film Oscar’ı alan tek gerilim ve korku filmi olma özelliği taşır.

Frida - 2002

2002 yılında yönetmen Julie Taymor tarafından beyazperdeye uyarlanmıştır.

Başrollerini Salma Hayek, Antonio Banderans, Alfred Molina paylaşmıştır. Film en iyi müzik ve en iyi müzik dalında Oscar’a ödülü almıştır.

Baba - 1972/1974/1990

Mario Puzo tarafından kaleme alının Baba isimli kitabı Francis Ford Coppola yönetmenliğinde Al Pacino ve Marlon Brondo’nun başrollerini üstlendiği film sinemaya 3 seri olarak farklı yıllarda uyarlanmıştır. En iyi film, en iyi uyarlama ve en iyi erkek oyuncu dallarında Oscar kazanmıştır.

Aynı Yıldızın Altında - 2014

John Green tarafından kaleme alınan Aynı Yıldızın Altında isimli kitap yönetmen Josh Boone tarafında sinemaya uyarlanmıştır. Dram tarzında olan film kitabı okuyanların filmi de aynı derecede sevmesini sağlamıştır.

Sinemaya uyarlanmış birbirinden eşsiz eserleri sizler için paylaştık. İzlemek isteyeceğiniz filmler için şimdiden keyifli izlemeler dileriz.

Sherlock Holmes

Polisiye edebiyatın ilk ve en önemli örneklerinden, muazzam bir zekanın ürünü olan Sherlock Holmes öyküleri, güncelliğini ve cazibesini hiçbir zaman kaybetmemiş eserler. Bugüne kadar yaratılmış en iyi karakterlerden biri Sherlock Holmes’ü, Benedict Cumberbatch, Robert Downey Jr, Christopher Lee gibi onlarca usta aktör canlandırdı. Sherlock Holmes’ün birbirinden güzel maceralarını sesli kitap olarak dinlemek ise bambaşka bir tecrübe. Kulaklıklarını tak ve hemen dinlemeye başla.

Bir Geyşanın Anıları - 2005

Amerikalı yazar Arthur Golden tarafından kaleme alının Bir Geyşa'nın Anıları uzun süre çok satanlar listesinde yer almayı başarmış başarılı eserlerdendir. 2005 yılında yönetmen Rob Marshall tarafından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Başrollerini Ziyi Zhang, Gong Li, Michelle Yeoh paylaşmıştır.

Uçurtma Avcısı - 2007

Afgan asıllı yazar Khaled Hosseini tarafından kaleme alınmış olan Uçurtma Avcısı kitabı Marc Foster tarafından sinemaya uyarlanmış ve büyük beğeni kazanmıştır.

Başrollerini Khalid Abdalla, Atossa Leoni,Shaun Toub, Zekeria Ebrahimi, Ahmad Khan Mahmoodzada’nın paylaştığı film 2007 yılında gösterime girmiştir. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.