Sipan kaldırıldı, Aksu geldi

Sipan kaldırıldı, Aksu geldi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kürtçe bir dağ ismi olan Sipan Caddesi yazılı tabelayı kaldırarak, eski milletvekili Abdulkadir Aksu’nun isminin yazılı olduğu tabelayı koydu.

TİGRİS HABER - Kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde bulunan Sipan Caddesi’nin ismini değiştirdi. 4 Nisan tarihinde toplantının ardından Sipan Caddesi isminin, Abdulkadir Aksu Caddesi olarak değiştirilmesine karar verildi. İsim değişikliği, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Kürtçe bir dağ ismi

Kararın ardından önceki gün “Sipan Caddesi” yazılı tabela kaldırıldı, Diyarbakırlı olan eski Milletvekili Abdulkadir Aksu’nun isminin yazılı olduğu tabela dikildi. Kürtçe bir dağ ismi olan Sipan isminin kaldırılması kentte tepkiyle karşılanmıştı.

Yeni bir yerleşim alanına ismi verilseydi

Vatandaşlar, “Neden yeni bir yerleşim alanına ismi verilmiyor da, Kürtçe bir ismi iptal ediyorlar. Çok anlamsız işler yapılıyor. Hem Abdülkadir Aksu ismi rencide ediliyor, hem de Kürtçe hassasiyeti olan yurttaşlar rencide ediliyor” şeklinde konuştular. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum