Şırnak’ı ayağa kaldıran ‘istismara’ tepkiler sürüyor

Şırnak’ı ayağa kaldıran ‘istismara’ tepkiler sürüyor
Şırnak’ta dün akşam, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırı girişiminde bulunan bir kişi çevredekiler tarafından yakalandı. Şırnak Barosu, olayın takipçisi olduklarını açıkladı.

TİGRİS HABER- Şırnak kent merkezinde bulunan Yeni Mahalle’de bir sitede dün akşam 13 yaşında bir çocuğunun istismara maruz bırakıldığı iddia edildi.  Şırnak Barosu yöneticilerinin aktardığı bilgiye göre, kentte görev yapan bir uzman çavuş, dün gece çocuğu istismara maruz bırakırken yurttaşlarca yakalandı. Avukatlar istismarın hemen ardından uzman çavuşun yakalandığını söyledi. Zanlı A.A.’nın sorgusu sürüyor.

Şırnak Barosu ise şu açıklamayı yaptı, “14.07.2020 günü 23:00 sıralarında çocuk H.’ye karşı çocuğun cinsel istismarı olayının adli makamlara intikali ile süreç yakından takip edilmiş gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarfedilmiştir.Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır.   Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının kaşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz.”

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı olayının faili uzman çavuş A.A.’nın cezasız kalmaması olayın takipçisi olduklarını duyurdu. Elçi, “Şırnak Barosu, Şırnak’ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş A.A. isimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler” dedi.

Cinsel saldırı olayı, öğlen saatlerinde kent merkezinde toplanan bir grup tarafından protesto edildi. Yaşanan durum özellikle sosyal medyada gündeme oturdu. Binlerce kullanıcı #susmaşırnak etiketi altında yaptıkları paylaşımlarla olaya dair tepkilerini gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.