Şırnaklı öğrenciler dünyaca ünlü tabloları çizdi

Şırnaklı öğrenciler dünyaca ünlü tabloları çizdi
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Yunus Emre İlkokulu öğrencileri, Avrupa eğitim topluluğu e-Twining portalında yapılan 'Dünyanın en ünlü 20 tablosu' projesi kapsamında, dünyaca ünlü tabloları yeniden çizdi.

TİGRİS HABER - Öğrenciler soyut dışavurumcu sanatçı Jakson Pollock’un tekniğine uygun şekilde, fırçalarını kağıda temas ettirmeden boyayı damlatma, fırlatma ve kazıma yöntemiyle 'No:5' tablosu ve 'Çığlık' tablosunu da pastel boya ile yeniden resmetti.

sirnak-resim-tigris.jpg

“Sanatı hayatımızın bir parçası haline getirmiş olduk”

Silopi Yunus Emre İlkokulu öğretmenlerinden Metin Alkan, bu proje ile birlikte sanatı ve sanatçıyı öğrencilerin evlerine taşıdıklarını söyledi. Alkan, "Ressamların hayat hikayelerini ve tablolarını inceledik ve yeniden çizdik. Kağıda damlayan her renk sanki hayatımız renklendirdiğini, motivasyonumuzu artırdığını ve yaşama bakış açımızı değiştirdiğini hissettik. Böylece sanatı hayatımızın bir parçası haline getirmiş olduk. Bir yıla aşkın süredir devam eden salgın nedeniyle projemizi çoğunlukla uzaktan eğitimle devam ettik. Bölgede ki imkansızlıklar nedeniyle zorlansak da velilerimizin desteği ve öğrencilerimizin ilgisi ile birlikte üstesinden gelmeyi başardık" dedi.

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.