Siyasi liderler istifa kararıyla ilgili ne dedi?

Siyasi liderler istifa kararıyla ilgili ne dedi?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararı siyasi liderler tarafından değerlendirildi.

‘MHP kararın kabul edilmemesinden memnun’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İçişleri Bakanı Soylu'nun görevden ayrılma talebi ilişkin, "MHP, mezkur istifanın kabul edilmemesinden ziyadesiyle memnundur." değerlendirmesinde bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her alanda çok yoğun ve sıcak bir mücadelenin içinde olduğunu vurguladı.

Bilhassa yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınını engellemek amacıyla devlet-millet dayanışmasının en üst seviyede olduğuna işaret eden Bahçeli, aynı zamanda bugünkü sancılı ortamda seferberlik ruhuyla hareket edildiğine değindi.

‘Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum’

Merel Akşener, Süleyman Soylu'nun istifa etmesinin ardından ''Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum...'' dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Akşener, şu ifadeleri kullandı:

''Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir. Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum...''

Saadet Partisi: Soylu istifa etti, sıra Berat Albayrak'ta

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa etmesinin ardından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın da, “Süleyman Soylu istifa etti. Olması gereken oldu. Sıra Berat Albayrak’ta” diye değerlendirme yaptı. Aydın, sokağa çıkma yasağının ardından yaşananlarla ilgili Soylu’yu istifaya davet etmişti.

‘Anlayışla karşılıyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa kararının ardından ilk değerlendirmeyi yaptı.

CHP lideri kararı, “Süleyman Soylu istifasının tek başına alınmış bi karar olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı Sağlık Bakanının da tek başına karar alamadığı gibi... Erdoğan’ı kurtarmak için Süleyman Soylu’nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum” diyerek değerlendirdi.

İstifa kabul edilmedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Soylu'nun istifasının kabul edilmediği duyuruldu. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Koronavirüs salgının sağlık hizmetleri, gıda tedariki ve kamu güvenliği boyutu da bulunduğu bir gerçektir.Aynı şekilde deprem gibi doğal afetlerin ardından yapılan çalışmalarda da, İçişleri Bakanımız sürekli sahada olarak güçlü bir koordinasyon gerçekleştirmiştir.15 Temmuz darbe girişiminin hemen arkasından İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Sayın Süleyman Soylu, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla milletimizin takdirini kazanmıştır.İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir. Sayın Bakanımız istifa talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir.Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.İçişleri Bakanımız, bir ayı aşkın süredir yürüttüğü başarılı çalışmalarıyla, bu süreçte ülkemizde kamu güvenliği konusunda hiçbir sıkıntı çekilmemesini temin etmiştir. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.