Siyasi liderlerden Demirtaş’a Baş Sağlığı

Siyasi liderlerden Demirtaş’a Baş Sağlığı
Bu sabah itibariyle ikamet ettiği evinde uzun süreli kalp rahatsızlığından dolayı hayatını kaybeden Tahir Demirtaş için Oğlu Selahattin Demirtaş’a siyasi parti liderleri Baş sağlığı mesajları yayınladı.

TİGRİS HABER -Selahattin Demirtaş’ın Babası Tahir Demirtaş,bu sabah kalp rahatsızlığından dolayı evinde hayatını kaybetti.Selahattin Demirtaş cenazeye katılmazken.Cenazeye katılmama nedenini de avukatları aracılığıyla duyurdu. Demirtaş“Hiç bir talepte bulunmuyorum. Avukatlarım da bulunmasın. Cenaze törenine katılmayacağım”. Demirtaş’ın cenazeye kendilerine ve ailesine yaşatılanlardan dolayı katılmayacağını söylediği öğrenildi.

Demirtaş’a birçok siyasi liderden taziye mesajı geldi. Kendi Resmi sosyal medya hesaplarında taziye mesajı yayınlayan liderlerden biri Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olurken diğer isimler ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

İşte Siyasilerin başsağlığı mesajı :

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taziye mesajı şöyle:’’ Sayın Selahattin Demirtaş'ın vefat eden babası Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet diliyor, Demirtaş ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.’’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:’’ Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Sayın Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, başta Demirtaş ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.’’ dedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel:’’ Halkların Demokratik Partisi'nin önceki eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş'ın yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendim.

Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet, Demirtaş ailesine başsağlığı diliyorum.’’ Dedi.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş:’’ Önceki Dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın değerli babası Tahir Demirtaş’ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Başta siyasi tutsak olarak cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş ve kederli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.’’ Dedi.

Eski İyi Parti Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu: ‘’ HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Babası Tahir Demirtaş’ın vefat haberini teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Cenab-i Allah'tan Rahmet Ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve Sabr-ı Cemil Diliyorum.’’ Dedi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: ‘’Sevgili dostum Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Amca'yı kaybettik. Diyarbakır'dan ebediyete uğurluyoruz.

Cenaze törenlerinde insan, yaşanan zulmü bir kez daha tüm çıplaklığıyla hissediyor. Son yıllarda kaç siyasetçi annesini, babasını, yakınlarını göremeden, vedalaşamadan kaybetti. Söylenecek çok söz var; ancak sırası değil. Sevgili Annemiz Sadiye Demirtaş'a, Tahir Amca'yı uğurlarken cenazede olamayan evlatlarına, akrabalarına, yakınlarına, torunlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.’’

Eski Hdp Milletvekili Altan Tan, diğer Dem Parti ve Eski Hdp milletvekilleri de Selahattin Demirtaş’ın taziyeleri için Taziye mesajı yayınladı.

Eski Hdp Milletvekili Altan Tan:’’ Sayın Selahattin Demirtaş'ın babası; hayatı evlatlarına hasret ve büyük acılarla geçen Tahir Demirtaş'a Allah'tan rahmet, tüm aile efradına başsağlığı diliyorum.’’
diyerek başsağlığında bulundu.

Eski Hdp Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:’’Sevgili Selahattin Demirtaş’ın kıymetli babası Tahir amcanın vefatından dolayı çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun..’’ diyerek baş sağlığı diledi.

Eski Hdp Eş Genel Başkanı Mithat Sancar:’’ Sevgili Selahattin Demirtaş’ın değerli babası Tahir amcayı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Kendisine Allah’tan rahmet, tüm aileye ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun…’’ şeklinde başsağlığı mesajı yayınladı.

Dem Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar:’’ Haksız, hukuksuz biçimde demir parmaklıklar ardında tutulan Selahattin Demirtaş, Kürt halkımızın ve onu kardeş bilen, eşitliğine inanan tüm Türklerin göz bebeğidir. Yılın son günü babasını kaybetti. Tahir Demirtaş'a Rahmet, Selahattin Demirtaş ve tüm ailesine başsağlığı diliyorum’’ dedi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.