SODES'in yaptığı salonu kiraya verdiler

SODES'in yaptığı salonu kiraya verdiler
Borç batağında olan Dicle Üniversitesi gözünü hasta yakınlarının bekleme salonuna dikti.

Haber MERKEZİ

Borç batağında olan Dicle Üniversitesi gözünü hasta yakınlarının bekleme salonuna dikti. Üniversite yönetimi, Diyarbakır’da 10 yıl önce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hasta yakınları için yapılan bekleme salonunu kiraya verdi.

Yaklaşık 180 milyon borcu olan Dicle Üniversitesi skandal uygulamalar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Üniversite yönetimi, yaklaşık 10 yıl önce SODES kapsamında hasta yakınları için Tıp Fakültesi önünde yapılan bekleme salonlarıyla ilgili beklenmedik bir karara imza attı. Ekonomik alanda kötü günler geçiren yönetim, bekleme salonlarından birini ihaleye çıkarttı. Yönetim, bekleme salonunu 751 bin TL’ye ihale etti. İhale işlemleri sürerken bekleme salonuna çay ve meşrubat satışı yapıldı. Süreç devam ederken, bekleme salonunun apar topar kantine çevrilmesi akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Gelir sağlaması için kiraya verdik

kenan-yakupoglu.jpg

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Kenan Yakuboğlu, söz konusu yerin açık ihale ile kiralandığını belirterek, “Çevrede illegal çay ve sigara satışları yapılıyordu. Bizde bunların önüne geçmek için bekleme salonlarından birini kurumumuza gelir sağlaması için ihale ettik. İhale işlemleri sürüyor. Bu süre zarfında bekleme salonunda herhangi bir ürün satılmışsa gereğini yapacağız. Bekleme salonunu 3 yıllığına kiraya verdik. Yıllık 751 bin TL’ye kiraya verildi” ifadelerini kullandı. 

dicle-bekleme-salonu-(2).jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.