Son 53 yılın en sıcak ikinci ağustosu yaşandı: Rekor iki bölgede

Son 53 yılın en sıcak ikinci ağustosu yaşandı: Rekor iki bölgede
MGM'nin yayınlaıdğı 2023 yılı ağustos ayı sıcaklık raporuna göre, Türkiye, son 53 yılın en sıcak ikinci ağustos ayını geçirdi. Güneydoğu Anadolu'da 32,6, İç Anadolu'da 25,8 dereceyle son 53 yılın en sıcak ağustos ayı rekoru kırıldı.

TİGRİS HABER - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, '2023 Yılı Ağustos Ayı Sıcaklık Raporu'na göre, son 53 yılın en sıcak ikinci ağustos ayı olarak kayıtlara geçerken 2 bölgede rekor kırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağış ve meteorolojik kuraklık raporlarının ardından, 2023 yılı ağustos ayı sıcaklık raporunu da yayımladı. Son 33 yılın en az yağışlarının görüldüğü Türkiye'de, sıcaklıklar rekor kırdı. Raporda, 2023 Ağustos ayında 57 yeni ekstrem sıcaklık gerçekleştiğine yer verildi.

İki bölge de en sıcak

Sıcaklık verilerinin bölgelere göre de ele alındığı rapora göre, Türkiye son 53 yılın en sıcak ikinci ağustos ayını yaşarken, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri de son 53 yılın en sıcak ağustos ayını yaşadı. İç Anadolu Bölgesi'nde normaline göre 3,1 derecelik artışla 25,8 derece, Güneydoğu Anadolu'da ise 1,9 derecelik artışla 32,6 derece ortalama görülürken, iki bölge de son 53 yılın en sıcak ağustos ayı olarak kayıtlara geçti. Diğer bölgelere bakıldığında normaline göre Karadeniz'de 2,2 derece, Marmara ve Doğu Anadolu'da 1,8 derece, Ege ve Akdeniz'de 1,5 derece sıcaklık artışları gerçekleşti. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.