HDP 11 maddelik deklarasyonu açıkladı

HDP 11 maddelik deklarasyonu açıkladı
HDP Eş Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi ve sonrasına dönük tavrını ve ilkelerini 11 madde şeklinde açıkladı.

TİGRİS HABER- HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, seçimlere ilişkin partinin tutumunu ve yol haritasını ortaya koyacak olan 11 maddelik deklerasyon, Ankara'da düzenlenen etkinlik ile açıklandı. HDP, ittifaklar içinde yer alma arayışları olmadığını duyurdu.

İşte HDP’nin açıkladığı 11 maddelik deklarasyon:

1-Güçlü demokrasi

2-Tarafsız ve bağımsız yargı

3-Kayyum rejimi değil, halk iradesi

4-Kürt sorununda demokratik çözüm

5-Barışçı dış politika

6-Kadına özgürlük ve eşitlik

7-Ekonomide adalet

8-Kamu yönetiminde liyakat

9-Doğaya saygı

10-Gençler için özgür yaşam

11-Demokratik Anayasa

Buldan ve Sancar deklarasyon sonrası ortak bir açıklama yaptı:

Bu ilkeler ışığında, yeni döneme nasıl baktığımızı, nasıl bir yönetim anlayışını görmek istediğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

 -HDP’nin bu geçiş dönemi ilkeleri ışığında öncelikli amacı ve vaadi, güçlü demokrasi, evrensel standartlarda bir adalet sistemi ve kalıcı toplumsal barıştır. Demokrasiyi ve barışı stratejik bir hedefe ve programa dönüştürerek demokratik ve sosyal bir cumhuriyete ulaşabiliriz.

 -HDP olarak yukarıda ifade ettiğimiz ilkelerin yaşama geçirilmesinden yana tüm toplumsal taraflarla ve siyasi aktörlerle görüşmeye ve müzakere etmeye, birlikte yürümeye, ortak mücadeleye ve ortak yönetime hazır olduğumuzu vurguluyoruz.

 -Türkiye’nin aydınlık geleceğini düşünen tüm kurum, kuruluş ve partilere, tek tek yurttaşlara çağrımızdır: Hep beraber sorumluluk alalım. Kişisel hesaplar, partizan faydacılık yerine ortak akıl ve birlikte inşa anlayışı esas olmalıdır. Türkiye halkları çözüm üretmeyen, ortak akıldan uzaklaşan politikalara ve yönetimlere; ayrımcılık, nefret söylemi ve toplumsal kutuplaşmaya mahkûm değildir.

 Hep beraber demokrasi, hep beraber adalet, hep beraber barış.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum