Soruşturma açıldı: Koca kongrede "dublör"kullandılar

Soruşturma açıldı: Koca kongrede "dublör"kullandılar
Meksika kongresinde UFO'lara ait olduğu iddia edilen kalıntıların sunulduğu oturum, eleştirmenlerin "dublör" nitelendirmesi ve örneklerin ilk ortaya çıktığı Peru yetkililerinin sorularıyla dün hızlı bir uluslararası tepki gördü.

TİGRİS HABER - Meksikalı gazeteci ve uzun süredir UFO meraklısı olan Jaime Maussan, 13 Eylül Salı günkü oturumda politikacılara her bir elinde üç parmağı ve uzun kafaları olan iki küçük "beden" gösterdi.

Bunların 2017 yılında Peru'da bulunduğunu ve Dünya'daki herhangi bir yaşamla ilgisi olmadığını iddia etti.

Meksika'da türünün ilk örneği olan kongre oturumundaki görüntüler, uluslararası merakın yanı sıra önemli ölçüde küçümseme de yarattı.

"Tanımlanamayan anormal fenomenler" ya da UAP gözlemleriyle ilgili kişisel deneyimlerini paylaşmak üzere duruşmaya katılan eski ABD Donanması pilotu Ryan Graves de sunumu eleştirdi.

Graves, Twitter olarak bilinen X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, "Dünkü gösteri bu konuda geriye doğru atılmış büyük bir adımdı" dedi. "Bu asılsız gösteri beni derin bir hayal kırıklığına uğrattı."

Graves Temmuz ayında ABD Kongresi'nde UAP ile ilgili oturumlara katılmış ve açıklanamayan fenomenlere ilişkin hava sahası gözlemlerinin "büyük ölçüde eksik rapor edildiğini" iddia etmişti.

Maussan Salı günkü sunumunda örneklerin Peru'nun antik Nazca Çizgileri yakınlarında bulunduğunu ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi (UNAM) tarafından karbon tarihlemesi yapılarak yaklaşık 1.000 yıllık olduklarının belirlendiğini söylemiş, dünya üzerindeki hiçbir türle akraba olmadıklarını da iddia etmişti.

Geçmişte bulunan benzer kalıntıların mumyalanmış çocuklara ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Peru Kültür Bakanı Leslie Urteaga, Güney Amerika ülkesindeki hiçbir bilimsel kurumun kalıntıların insan dışı olduğunu tespit etmediğini söyledi ve örneklerin Peru'yu nasıl terk ettiğini sorguladı.

Urteaga, Çarşamba günü geç saatlerde gazetecilere yaptığı açıklamada Maussan ve ortaklarına atıfta bulunarak "Kültür Bakanlığı'nın bu beyefendilerle ilişkisi olan bazı kişiler hakkında suç duyurusu var" dedi.

Urteaga, "Hispanik öncesi nesnelerin kaldırılmasıyla ilgili neler olduğunu görmek için bilgi isteyeceğim, çünkü bunların Hispanik öncesi kemik kalıntılarının bir parçası olduğunu anlıyorum" diye ekledi.

Maussan yorum talebine hemen yanıt vermedi.

UNAM, Çarşamba günü yeniden yayınladığı ve ilk kez 2017 yılında yayınladığı bir açıklamada, Ulusal Hızlandırıcılı Kütle Spektrometresi Laboratuvarı (LEMA) tarafından yapılan çalışmanın sadece örneklerin yaşını belirlemeye yönelik olduğunu söyledi. UNAM, Reuters'in çalışma sonuçlarının tamamını görme ya da çalışmaya katılan araştırmacılarla görüşme talebini reddetti. UNAM ayrıca örneklerin ne kadar eski olduğunu tespit ettiklerini de söylemeyi reddetti.

NASA YETKİLİLERİ DE AYNI SORULARLA KARŞILAŞTI

14 Eylül Perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısında NASA yetkilileri, Pentagon'un UAP'yi tespit etmesine ve incelemesine yardımcı olacak önerilere ilişkin kendi raporlarını yayınladıkları sırada Meksika'daki sunumla ilgili soruları yanıtladılar.

Princeton Üniversitesi astrofizik bölümünün eski başkanı ve raporun başkanı David Spergel, örneklerin niteliğini bilmediğini söyledi ve şeffaflık çağrısında bulundu.

"Eğer elinizde garip bir şey varsa, örnekleri dünya bilim camiasına sunun, biz de ne olduğunu görelim" dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.