'Sosyal deneyl'e gündeme gelen çocuklar İstanbul'da

'Sosyal deneyl'e gündeme gelen çocuklar İstanbul'da
Tuzla Belediyesi, çocukları bir hafta boyunca İstanbul'da misafir edip gezdireceklerini fotoğraflar ve videonun da yer aldığı bir basın bülteniyle duyurdu.

TİGRİS HABER -  İstanbul Tuzla Belediyesi, Diyarbakır'da "sosyal deney" videosu ile gündeme gelen çocukları İstanbul'a getirerek gezdirdi.

Belediye, çocukları bir hafta boyunca İstanbul'da misafir edip gezdireceklerini fotoğraflar ve videonun da yer aldığı bir basın bülteniyle duyurdu.

Çocuk gelişim uzmanları, söz konusu sosyal deney ve videonun çocuklara sorulmadan kayıt alınması ve görüntülerin paylaşılmasından, hediye olarak tablet verilmesine ve çocukların herhangi bir deneyin parçası olmasına kadar pek çok noktada çocuk hakları ihlali olduğunu belirtmişti.

475-192-001.jpg

bianet.org'da geçen habere göre, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Kendileri küçük ama yürekleri büyük olan Diyarbakırlı çocuklarımızın davranışları beni çok derinden etkiledi. Doğruyu söylemek gerekirse görüntüleri ağlayarak izlemiştim" dedi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır'da iki Youtuber, "sosyal deney" adı altında aç ve sokakta kaldıklarını söylediği sokakta çalışan çocuklardan yardım istemişti. "Param yok, açım. Bana yemek alabilir misin?" diye sorduğu çocukların yardımı üzerine tablet bilgisayar hediye eden Youtuberlar, videoyu sosyal medyada yayınlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.