Soylu: Acil hizmet numaralarını 112 numarasında birleştireceğiz

Soylu: Acil hizmet numaralarını 112 numarasında birleştireceğiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polisten sağlığa kadar tüm acil hizmet numaralarının birleştirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş AFAD Müdürlüğünde gerçekleştirilen, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Soylu, 112 Acil Çağrı Merkezi’yle ilgili yeni bir sisteme geçileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Önümüzdeki hazirana kadar Allah nasip ederse Türkiye’de ormandan itfaiyeye, AFAD’dan jandarmaya, polise, Sahil Güvenlik’e, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz. Bu yazılım akıllı bir yazılım. Gelen bütün ihbarları akıllı bir yazılımla analiz edecek, hırsızlık en çok hangi bölgede oluyor, trafik kazaları en çok nerelerde oluyor, orman yangınlarında en çok sıkıntı nerede oluşuyor gibi bütün bunları analiz edecek ve bütün kurumların tedbir almaya, önceden bunlara yönelik yapılabilecek eylemleri oluşturmaya sevk edecek.”

Soylu, yeni yazılımın yerli ve milli olduğunu da söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz ay Diyarbakır’da kamu kurumlarınca yürütülen tüm acil çağrı merkezleri tek çatı altında toplandı. Yeni uygulamayla birlikte acil yardım çağrısında bulunan vatandaşlar, sadece 112 numarasını arayarak acil yardım talebinde bulunabiliyor. Vatandaşlar Türkçe, Kürtçe ve Zazaca kendi çağrılarını bırakabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.