Soylu: Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi

Soylu: Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu'nun gerçekleştirildiğini belirterek, "Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya bunlarla bağlantılı gerçekleştirildi. Türkiye'de de 11 vilayette yapıldı. Şu ana kadar da 70 milyon liraya el konuldu" dedi.

TİGRİS HABER - ‘Bataklık’ adıyla başlatılan uyuşturucu operasyonu kapsamında 94 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 11 ildeki polis baskınlarında 67 kişi sabahın erken saatlerinde gözaltına alındı.

Operasyonu kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu açıklamayı yaptı:

Yaklaşık bir yıldır takip edilen, Cumhuriyet ve yakın tarihimizin önemli operasyonlarından birisini arkadaşlarımız gerçekleştirdi. Bu operasyonun ismi Bataklık. Bu büyüklükte bir operasyon bugüne kadar olmadı. Bu operasyonun özelliği, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele etmek. Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya bunlarla bağlantılı gerçekleştirildi.

Örgütün iki tepe yöneticisi var, bir tanesinin Brezilya ve Hollanda’da 26 yıllık hapis cezası ve kırmızı bülteni söz konusu. Şu ana kadar da 70 milyon liraya el konuldu. Tüm süreçlerle beraber 500 milyonun üzerine çıkabilecek nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak.” (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.